Vlieland - Jachthaven Vlieland

Jachthaven Vlieland

Het is al een tijd geleden dat we op Vlieland gingen aanleggen. De oude waddenhaven Vlieland is bijna twee jaar gesloten geweest voor de watersport. Inmiddels is de haven weer open en besluiten we Vlieland te bezoeken.

De aanvaarroute van Vlieland is vanaf twee kanten mogelijk, vanaf Texel of Harlingen. Voor de meest gunstige vertrektijden: | zie overzicht | en | getijdentabellen |. Bij het eiland aangekomen volgt u de betonning langs het strand, hier kan een behoorlijke getijdenstroom lopen. Houdt daar ook rekening mee als u de smalle haveningang wil invaren. U zou niet de eerste zijn die tegen de kant aanloopt.Eenmaal binnengedonderd staat iedereen een beetje te turen, waar moeten we heen in de nieuwe haven. Gelukkig vaart de havenmeester rond om u (zoals altijd) te helpen en een plaatsje aan te bieden.

Waar vroeger het stapelen een aparte kunst was die je alleen in Vlieland tegenkwam, liggen nu overal keurige boxen met lange vingerpieren. De vingerpieren zien er aan de zijkant uit als staal en roestig, maar gelukkig is het kunststof en wiebelen de vingerpieren niet bij het van boord springen om vast te leggen.De ligplaatsen het dichtst bij de ingang van de haven zijn de grootste, kleinere schepen kunnen verder naar achteren, de lange loopsteigers aan de zuidkant zijn uitsluitend voor schepen meer dan 14 meter.Aan de Noordkant van de haven staat een nieuw havenkantoor. In dit kantoor zit naast de havenmeester ook de douchegelegenheid, wasserette, cafetaria, supermarkt en boven is een restaurant dat nog niet geopend is.
Direct schuin achter het havenkantoor kunt u fietsen huren, lopend naar Vlieland Oost is ook geen enkel probleem.


Vlieland verdient een dikke pluim
De Stichting Aanloophaven Vlieland verdient een dikke pluim. Alles is keurig verzorgd, een eigen ligbox, lange vingerpieren die niet wiebelen, stroom op de steigers voor iedereen, WiFi internet, looptrappen naar de wal die ook voor honden geen probleem is, keurige wasgelegenheid, een supermarkt, restaurant en frituur etc. Kortom alles wat de watersporter mag eisen is aanwezig. Niet voor niets heeft Vlieland direct al een Blauwe Vlag gekregen...

Alleen… het nostalgische gevoel is weg. Niks meer stapelen, niks meer vechten voor een stekker in een stopcontact, geen spektakelvermaak als anderen willen aanleggen, geen schouwspel en touwtrekken om anderen te laten vertrekken… Het zij zo, iedereen spreekt met een nostalgisch gevoel over zijn militaire dienst, maar niemand wil ooit terug. Zo zal het ook met de jachthaven van Vlieland zijn.

Tarieven
De tarieven lijken flink verhoogd op Vlieland, de prijs wordt tegenwoordig á € 0,64 per m2 berekend. Texel stond altijd bekend als een dure haven. In Volendam betaalden we voor onze boot € 18,40 per nacht, in Amsterdam € 15,-, op Texel € 26,50. Op Vlieland is het tarief maar liefst € 31,75. Alle genoemde tarieven zijn per nacht, incl. stroom en toeristenbelasting voor 2 personen.

Restaurant De Dining op het haventerreinSinds 25 mei 2009 is op het haventerrein een sfeervol restaurant. De WatersportAlmanak bezocht het restaurant en geeft een indruk nop deze website via onderstaande link: Restaurant jachthaven Vlieland | De Dining |Gegevens Stichting Aanloophaven Vlieland
Stichting Aanloophaven Vlieland
Havenweg 68
8899 BC Vlieland

 

Tarieven 2015
ligplaats per nacht: € 0,70 /m2
stroom: inclusief
Water € 0,50
Douchen: € 0,50,- per 3 minuten
Internet: Wifi (gratis)
Vuilwaterafzuiginstallatie: ja, gratis
Tankstation: niet in de haven, wel dichtbij (met jerrycans)

Contact:
Tel. 0562-451729
mobiel: 06-53379584
fax: 0562-453429
E-mail: info@havenvlieland.nl
www.waddenhavenvlieland.nl

 

Advertentie

Trefwoorden

waddeneilanden  jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  De beste uit de test
  Waterkampioen!

  Minox BN 7x50 DCM
  van 568,- nu 469 euro!

   

  CTEK ACCULADERS


  Diverse modellen
  al vanaf 79 euro!

   

   

  Buitenboordmotorslot

  Voorkom diefstal
  vanaf 79,95

   

  Riwax pakketvoordeel

  Van 193 voor 169,-

   

  Handmarifoons

  Scherp geprijsd!
   

  Vaarkaarten Duitse Wadden

  Zie het overzicht!

   

  ANWB Wateralmanak 2017

  Nu leverbaar!

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Bestel nu Riwax
  direct, geleverd!

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via