Watersport tijdens kerst op Terschelling

Veel schepen verwacht op Terschelling met kerst

Binnenkort stroomt de jachthaven van Terschelling weer vol met watersporters. Traditioneel verblijven ca. 100 schepen in de jachthaven tijdens kerst en oud&nieuw. De kerst doorbrengen op je eigen boot, het klinkt romantisch maar koud. Dat is het ook. Maar traditioneel is Terschelling de jachthaven voor de doorgewinterde watersporters. Zij trotseren de koude tocht naar het eiland en genieten het gehele jaar door van de watersport.

Volgens havenmeester Tjebbe van Weeren wordt ieder jaar wat drukker. “Na de kerst verwachten we nog minstens 25 schepen. Dan liggen alle steigers vol en zullen mensen moeten stapelen. Veelal zijn het vaste gasten die ieder jaar terugkomen voor de winterperiode.

Halve prijzen, volle service

Alles in de haven werkt net als in de zomer. Bijkomend voordeel is het passantentarief. Dat is in deze periode de helft van het reguliere tarief. Ook de stroom is inclusief en dat merken we goed: iedereen heeft ook een elektrisch kacheltje aan boord en de kerstverlichting brandt volop, aldus Van Weeren. De toiletgebouwen zijn heerlijk verwarmd en aan de lange leestafel is het prima vertoeven.

Oud en nieuw in het havenkantoor

De havenmeesters zijn zeer vriendelijk voor de passanten. Zo wordt het havenkantoor meestal opengezet voor de passanten die daar gezamenlijk het oude jaar kunnen uitluiden. Tafels, stoelen, gedimd licht en een beetje muziek zorgen ervoor dat het gezellig wordt met gelijkgestemde mensen: doorgewinterde watersporters.

Bron: WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 17-12-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via