Watersporters onbekend met vaargebied, schip gestrand

Watersporters onbekend met vaargebied, schip gestrand, KNRM redt
Zaterdagochtend vroeg is het zeilschip de Wind Fairy gestrand tussen de Steile Bank bij Lemmer en het Vrouwenzand bij Stavoren. Drie opvarenden zijn door de KNRM met veel moeite van boord gehaald en naar Lemmer gebracht.

De Wind Fairy is een huurboot van Enjoy Sailing uit Lemmer en was verhuurd aan drie mannen die blijkbaar niet goed op de hoogte waren van het vaarwater waardoor het schip op de vroege zaterdagochtend vast kwam te zitten op een ondiep stuk.

De bemanning had op vrijdagavond op weg naar Stavoren een plaats gezocht om te ankeren en heeft in plaats van te ankeren de boot vastgemaakt aan de dichtstbijzijnde betonning.

Bemanning dacht bij Stavoren te zijn...
Hoewel de bemanning veronderstelde dicht bij Stavoren te zitten was men op een heel andere plaats. In de volle wind (6 á 7) verplaatste de boot zich blijkbaar snel naar te ondiep water en begon het schip te bonken aan de grond.

Vervolgens werd de KNRM uit Lemmer gewaarschuwd die direct uitvoer met twee schepen. Het zeilschip heeft behoorlijke schade opgelopen door de harde wind die het schip steeds verder de kant opduwde, de bemanning is veilig van boord gehaald en naar Lemmer gebracht.

De KNRM had de grootste moeite om het schip te bereiken wegens de aanwezige ondiepte waar het schip inmiddels naar was geblazen, maar uiteindelijk is het gelukt de bemanning te bevrijden en het schip te bergen
 

Bron: KNRM Lemmer | Datum van publicatie: 17-05-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via