Nieuwe watersport Vaarwijzer en vaarkaarten België

Nieuwe Vaarwijzer en vaarkaarten België
Watersporters in Nederland trekken steeds vaker de grens over met hun motorboot. Daarbij zijn landen als België en Duitsland als aanliggende landen favoriet. Echter geen vaarwater is bevaarbaar zonder fatsoenlijke kaart. De Nederlandse watersporter kan in Nederland kiezen uit een keur van vaarkaarten, maar kaarten van België en Duitsland zijn slecht verkrijgbaar in Nederland.

De nieuwe Navigatieatlas van de Belgische Vaarwateren is een aanwinst voor watersporters die naar België willen varen. Een dik boekwerk ( 360 pagina’s) waarin alle ( 1532 kilometer) bevaarbare waterwegen van België in beschreven zijn is voorzien van gedetailleerde kaarten.

Alle kaarten komen uit het digitaal databestand “Bel-12.500” van de cartografie “Derouck-Geocart” en zijn geo-gerefereerd, Noord gericht, en grafisch bewerkt in full color op schaal 1/30.000.
Langsheen de oevers van de waterwegen zijn de markante gebouwen aangeduid, zodat uw positie visueel beter kan ingeschat worden.

Bij de getijrivieren staat op iedere kaart een gemiddelde getijkromme. Voor elke vaarweg worden de doorvaarthoogtes van de vaste bruggen, de diepgang der waterwegen, de trajectlengtes, de sluizen, de beweegbare bruggen, de jachthavens en de passantensteigers met hun diensten aangegeven, zodat een veilige en aangename vaart mogelijk is. De km-afstandspunten zijn eveneens vermeld om eventuele gevarenzones of bezienswaardigheden te kunnen lokaliseren.

Meer informatie over vaarroutes in België of over vaarkaarten België vindt u | hier |
 

Datum van publicatie: 19-07-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via