Nieuw watersportboek over Radar en AIS

Radar en AIS voor watersport duidelijk uitgelegd
Steeds meer watersporters hebben een radarsysteem aan boord of navigeren met digitale kaarten waarop AIS is aan te sluiten. Maar hoe werkt dat nu in de praktijk. Wat doe je met het beeld dat je ziet en hoe interpreteer je deze beelden?

Radar voor watersport
Het nieuwe boordboek Radar en AIS geeft antwoord op de meeste vragen. In begrijpelijke taal wordt uitgelegd hoe radar werkt, welke typen er zijn, installatie, hoe stel je het beeldscherm in en wat kun je er mee. Tevens vindt u in het boek uitleg over layers, waar en wanneer u een radar mag gebruiken en hoe u kunt navigeren op een radarbeeld.

AIS voor watersport
Het tweede gedeelte geeft inzicht in Ais. Heeft u aan een receiver voldoende of dient u een transponder te gebruiken. Het verschil tussen AIS klasse A en klasse B wordt uitgelegd, de ontvangen gegevens worden uitgelegd en uiteraard wordt de installatie ook uitvoerig toegelicht. Opstelling antenne, splitter, ontvanger en transponder, wat kunt u met AIS.

Een radarreflector, wat en hoe
Radarreflector, het gebruik van een radarreflector, het verschil tussen een actieve- of een passieve radarreflector, de eisen aan een radarreflector en misschien wel even belangrijk: hoe monteer ik een radarreflector.

Het boordboek Radar en AIS is in een handige vorm met een ringband geproduceerd, bevat 28 pagina’s voorzien van tekeningen, foto's en schema's kost € 14,90 excl. verzendkosten

Meer boeken en bestellen: Zie | overzicht boeken |

Bron: | Datum van publicatie: 12-03-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via