Meevaren tijdens watersport evenement Muider Hardzeildagen

Jaarlijks wordt het vaarseizoen in Muiden afgesloten met de inmiddels legendarische ‘Muiderhardzeildagen’. Dit jaar vindt het evenement plaats in het weekend van 25 en 26 oktober. Op zaterdag en zondag zullen tientallen zeilschepen uitvaren om het tegen elkaar op te nemen op het Markermeer; een ontzettend indrukwekkend gezicht en een spektakel om aan deel te nemen!

Op vrijdag zal de haven van vestingstadje Muiden zich vullen met alle deelnemende schepen, dit levert al een een prachtig plaatje op. ’s Avonds vinden de inschrijvingen plaats waarna de eerste feestelijkheden van start gaan rondom de bekende bruine cafés van Muiden; Ome Ko en de Mol. Op zaterdag nemen de schepen het tegen elkaar op in vooraf vastgestelde groepen en routes. Na deze eerste ronde kan iedereen zich weer tegoed doen aan de gezelligheid die de wedstrijd met zich meebrengt; er is live muziek op verschillende locaties en heel Muiden loopt uit om met elkaar na te praten onder het genot van een biertje. Zondag worden de wedstrijden vervolgd – al dan niet met een kater – waarna ’s middags de prijsuitreiking plaatsvindt. De feestelijkheden gaan daarna weer van start en lopen rustig over in de befaamde ‘blauwe maandag’.

Een unieke gebeurtenis en sfeer om mee te maken! Je kunt het evenement vanaf de kant bekijken, bijvoorbeeld vanaf de Zeedijk (ter hoogte van de Muider Westbatterij) of uit de haven van Muiden. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan de wedstrijd als passagier op één van de schepen. Driemaster Sanne Sophia biedt bijvoorbeeld elk jaar meerdere plaatsen aan aan boord. Vanaf het dek heb je een prachtig zicht op de wedstrijd en je kunt zelfs een bijdrage leveren door te helpen met het hijsen van de zeilen. Een zeer bijzondere ervaring waardoor je je helemaal onderdeel voelt van dit legendarische weekend. Kijk voor de mogelijkheden voor deelname op: www.hollandsglorie.nl

Op zaterdag en zondag varen de schepen uit vanaf 9:30. De eersten komen de haven weer binnen rond 16:00. Vanaf de kant kijken is gratis, deelnemen kan tegen een kleine vergoeding. Gratis parkeren mogelijk op het P+R terrein van Muiden, vanwaar een plezierige wandeling van ca. 15 minuten je naar het centrum van Muiden voert.

Bron: | Datum van publicatie: 22-10-2014

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via