Nieuwe motorboot J34 van Jachtwerf De Jong

Watersport Nieuws | Jachtwerf De jong bouwt jongensdroom

De Hellingbaes heeft een droom, zo luidt de opening van de website over de nieuwe J34. Jachtwerf De Jong uit Joure bouwt al sinds 1653 schepen. De laatste tijd vrijwel alleen voor de watersport, met name houten schepen, gefabriceerd met klassiek vakmanschap en liefde voor het product. Met name met unieke stijlvolle vletten heeft Jachtwerf De Jong een grote naam bezorgd.

Wat is dan die droom van de hellingbaes? De J34! Een compleet nieuw plezierjacht met internationale allure. Op het eerste oog doet de J34 denken aan de Italiaanse klassiekers, of een Rhapsody. Het ontwerp van Vripack oogt snel en strak en dat is ook het geval: 35 knopen. Het is een combinatie tussen ambachtelijk vakmanschap en de nieuwste technieken. Uiteraard voorzien van een klassiek stuurwiel, maar tevens wordt er ook een joystick ingebouwd voor de besturing.

In tegenstelling tot de andere motorboten van De Jong wordt de romp van de J34 opgebouwd uit aluminium in plaats van hout. Reden hiervoor is dat aluminium sterk, licht, slijtvast en corrosiebestendig is zodat de boot uitermate geschikt is voor wateren van de Middellandse Zee.

Boven de waterlijn vinden we het klassiek beeld van het hout weer terug en zien we de liefde voor mahonie en teak weer terug. Comfortabel en snel ziet het er allemaal uit. Een rondzit, een zonnedek, een uitschuifbaar (aluminium) dak, binnen een keuken, slaapgelegenheid en de nodige sanitair. De bekleding wordt met leer afgewerkt.

Specificaties De Jong J34:

Lengte: 10,4 meter

Breedte: 3,4 meter

Diepgang: 0,9 meter

Doorvaarthoogte: 2,2 meter

Motor: 2x Volvo 310 PK

Snelheid: 30 tot 35 knopen

Link: | website Jachtwerf De Jonge |

 

 

Bron: Jachtwerf De Jong | Datum van publicatie: 22-02-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via