Doorvaart Kornwerderzand gestremd voor watersport

Waddeneilanden moeilijk bereikbaar voor watersport wegens stremming

De sluizen en de brug in Kornwerderzand zijn in de periode van 6-19 juli enkele dagen gestremd voor alle scheepvaart. Dat is een vervelende sluiting, met name in deze periode is het erg druk met watersporters die vanuit het IJsselmeer naar Vlieland of Terschelling willen varen. Inmiddels heeft de sluismeester van Kornwerderzand medegedeeld dat in de week van 6 tot 12 juli de sluis nog geopend is. Wat er daarna gaat gebeuren is nog niet bekend.

Laatste nieuws:

De berichtgeving omtrent de sluiting van de sluizen is op zijn minst wat verwarrend. De laatste stand van zaken:  Op dit moment draait de sluis  nog gewoon 24 uur per dag. Inmiddels is bekend geworden dat de sluis volledig is afgesloten van dinsdag 15 juli om 22.00 uur tot en met woensdag 16 juli 22 uur. In die tijd kan er helemaal niets de brug passeren omdat er pontons worden gelegd voor de werkzaamheden.

De stremming duurt minimaal twee tot maximaal 5 dagen. Reden van de stremming is de versnelde toename van scheurvorming aan de stalen constructie van de noordelijke draaibrug.

Scheepvaart en watersport wordt aangeraden om of via de Stevinsluizen van Den Over te varen of via het Prinses Margrietkanaal en Harlingen te varen.

Overigens blijft Kornwerderzand een lastig te passeren station. Voor de periode van 20 juli tot 16 oktober staat nog meer onderhoud gepland, waardoor één van de draaibruggen is gestremd

Bron: Rijkswaterstaat | Datum van publicatie: 03-07-2015

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via