Mooi weer moet watersportseizoen voor jachthavens goedmaken

Komende weken moet watersportseizoen voor jachthavens goedmaken

De jachthavens in Nederland rekenen er op dat de komende weken het seizoen gaan redden. Het bezoek van passanten in de diverse jachthavens gaat op dit moment erg goed, maar over het algemeen heeft men een kleine achterstand op de bezoekersaantallen van 2011 en dat was geen goed jaar voor de havens.

Nu het prachtig watersportweer is draaien de havens op volle toeren. De Waddenhavens op Texel, Vlieland en Terschelling liggen bomvol.  Volgens een van de havenmeesters van Terschelling was het voorseizoen niet om over naar huis te schrijven. “Tot nu toe was het slecht, maar als het weer zo blijft komt het allemaal goed” antwoordt de havenmeester op onze vraag.

In Hindeloopen horen we dezelfde geluiden. Havenmeester Jeroen Mulder: “tot nu toe lopen we iets achter op 2011, maar nu is het topdrukte, dagelijks komen dan 130 passanten onze haven aandoen. Nog twee weekjes zomer en we zijn tevreden.”

De Compagnieshaven zegt geen tijd te hebben om onze vragen te beantwoorden, maar in de gezellige Gemeentehaven van Enkhuizen staat men ons vriendelijk te woord en men spreekt van eenzelfde beeld als in 2011, “het seizoen moet voor ons nog beginnen”.

Marina Volendam heeft geen enkele reden tot klagen. “Ons voorseizoen was goed en nu is het prachtig vaarweer, we zijn zeer tevreden”. In Bruinisse meldt men trots dat er meer omzet in passanten gemaakt wordt dan in 2011 en ook jachthaven de Eemhof is zeer tevreden:  “het is hier aardig druk, maar dat komt ook door de uitbreiding van de haven en het achterliggende Center Parcs.

Bron: Redactie WatersportAlmanak Hindeloopen | Datum van publicatie: 26-07-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via