75.000 euro voor promotie watersport

75.000 euro voor promotie watersport in Zeeland
De provincie Zeeland trekt 75.000 Euro uit om Zeeland als watersportprovincie te promoten in België en Duitsland. Dat berichtte Omroep Zeeland dinsdag. Het verbond is uiteraard blij met deze investering.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen(NBTC) heeft deze campagne opgezet voor zeven Nederlandse watersportprovincies. Niet alleen de provincie Zeeland heeft geld toegezegd, ook Friesland, Flevoland en Noord- en Zuid-Holland deden dat. Ongeveer tweederde van het geld zal worden ingezet om onze oosterburen te wijzen op de vele watersportmogelijkheden in Nederland.

Groot economisch belang
Het Watersportverbond is blij met deze investering. “Al enkele jaren probeert het Regioteam Deltawateren de Zeeuwen te laten inzien dat de watersport een groot economisch belang vertegenwoordigt. Het verbond is ook vertegenwoordigd in werkgroepen van de provincie die op zoek zijn naar verschillende mogelijkheden om daar gebruik van te maken. Alhoewel de investering nu als een verrassing komt, is het een stap waar we al jaren samen naar toe werken”, aldus Henk Botterweg, regiovertegenwoordiger Deltawateren van het verbond.

Stijging toerisme
Uit cijfers van het NBTC blijkt dat ongeveer tweederde van de buitenlandse toeristen in de provincie Duits zijn. Ook is er bekend gemaakt dat in vergelijking met 2009 het aantal watersporttoeristen met 18 procent is toegenomen.

 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 13-01-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via