Watersportfair 2009: slechte promotie voor watersport in Groningen

Watersportfair 2009: slechte promotie voor watersport in Groningen
Watersport in Groningen is volop in ontwikkeling. Groningen wil een echte watersportprovincie worden: het Oldambtmeer moet daar een voortrekkersrol vervullen. Daartoe organiseert men een Watersportfair waarin men het gebied wil promoten. Inmiddels is het voor de derde keer dat Go Media deze watersportfair organiseert. Op papier ziet het er erg aardig uit. Veel standhouders, keurige folders, prima website en veel publiciteit via zusterbedrijf Dagblad van het Noorden.

Reden voor de WatersportAlmanak om daar maar eens te gaan kijken. De wegen naar het Oldambtmeer zijn voor velen nog onbekend en vanaf afstand staat de richting keurig met borden aangegeven, aangekomen staat een vriendelijke dame de auto’s naar het parkeerterrein te wijzen en deelt een sleutelhanger uit, een leuk begin.

Watersportfair op een hobbelig weiland
Naast het parkeerterrein ligt een weiland en daar is de Watersportfair. Het begint met een entreebedrag van 5,- per persoon. Dan lopen we het hobbelige weiland in waar veel pagodetenten staan die vrijwel helemaal leeg zijn, op een kledingrek en een verdwaalde fender nagelaten die in de aanbieding blijkt te zijn. Verder lopend door het weiland ontdekken we overal dezelfde, vrijwel lege pagodetenten met daarin standhouders die ongeïnteresseerd de krant zitten te lezen.

Standhouders maken een terneergeslagen indruk
Bij de waterkant, grenzend aan het weiland, staan weer pagodetenten met daarin standhouders die boten verkopen, die schots en scheef op trailers staan met een bordje van te koop er aangeplakt. Weer dezelfde terneergeslagenheid die ook op het weiland overheerst. Vrijwel alle stands zijn bijna leeg en staan afstandelijk ver van het looppad af. In het water liggen enkele boten en dat is het. We vragen ons af of we het entreebedrag terug zullen vragen, want we voelen ons een beetje belazerd.

We vragen een standhouder hoe het gaat. De man blijft onderuitgezakt in zijn stoel zitten en vertelt dat het goed gaat. “ We staan hier nu voor het derde jaar en we zijn tevreden, we hebben nog niets verkocht maar dat kan later nog wel komen, we betalen hier 1100 Euro om hier te mogen staan en we zien wel.” Blijf lekker zitten denk ik en we lopen verder, richting de steigers waar enkele elektravaartuigen liggen en de nieuwe polyesterboot van Pedro. Nergens worden we aangesproken door standhouders, de sfeer is afstandelijk en ongeïnteresseerd. Behalve bij de friettent, daar komt een mooie discodreun uit, dat dan weer wel…

Dan nog maar eens over het weiland. De stand van de KLPD heeft het wel druk met voorlichten, de stand van De Blauwe Stad ziet er gezellig uit en de mensen spreken ons direct aan of ze iets mogen vertellen van de ontwikkelingen, en voorzien ons van keurige documentatie. Naast enkele watersportbedrijven staan er friettentjes, wijnverkopers, tuinmeubelen, kaasverkopers, strandstoelen, barbequekeukens voor in de tuin en een verdwaalde Hummer. Opvallende afwezigen was de watersportvereniging die net gestart is en de overheid die het gebied wil promoten.

Watersportfair is aanfluiting voor de watersportpromotie in Groningen
Onze conclusie is dat de Watersportfair 2009 een aanfluiting is voor de promotie van Groningen als watersportprovincie. Dat is jammer, want het watersportgebied van de Blauwe Stad wordt een leuk gebied. In het gebied is verschrikkelijk veel geld gepompt is door de overheid en de ontwikkeling van het gebied kan voor de watersport- en recreatiebedrijven in Groningen een goede impuls zijn, maar dan heeft het wel een andere presentatie nodig…

| Meer info Oldambtmeer |

Bron: Redactie | Datum van publicatie: 07-06-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via