Watersporters dragen weer meer bij aan Marrekrite

Opbrengst wimpelactie weer hoger
Op donderdag 13 december 2012 overhandigde voorzitter van De Vrienden van De Marrekrite - Lia Kolk - de cheque met de opbrengst van de wimpelactie 2012 aan vicevoorzitter van De Marrekrite en wethouder Weststellingwerf - Jack Jongebloed -. De uitreiking vond plaats in het Fries Scheepvaartmuseum in Sneek. De verkoop van de wimpels bracht dit jaar weer meer op het jaar ervoor. Vorig jaar was de opbrengst € 177.824.



Op de cheque prijkt nu een bedrag van € 181.580,-. De jaarlijkse prijsverhoging van één euro heeft dit jaar wederom voor de hogere bijdrage vanuit de watersport gezorgd. “De opbrengst is hoger dan verwacht. Watersporters vonden de wimpel te duur. Ook de grijze kleur was een reden om de wimpel dit jaar niet te kopen. Ze associeerden de wimpel met een rouwvlag”, dit zei Lia Kolk voor de overhandiging van de cheque aan wethouder Jongebloed.

Prijs 2013 gelijk
Het afgelopen seizoen hoorden de vrijwilligers en medewerkers vaak dat watersporters de prijs van de wimpel te hoog vinden. Het is een feit dat door de prijsstijging van de wimpel de opbrengst jaarlijks omhoog gaat. De Marrekrite is erg tevreden met een steedse hogere bijdrage vanuit de watersport. Daarentegen vindt De Marrekrite het ook belangrijk dat nog meer watersporters laten zien dat ze het schap een warm hart toe dragen. Alle schepen met een Marrekritewimpel zijn ambassadeur van De Marrekrite én van Fryslân. Daarom blijft de prijs van de wimpel in 2013 gelijk aan 2012.

Voor € 13,- gratis aanleggen midden in de natuur
De wimpel voor 2013 is geel en vanaf nu te koop via de website van De Marrekrite en in het voorjaar bij alle verkooppunten. Voor € 13,- draagt de koper van een wimpel direct bij aan het in stand houden van de meer dan 3.500 gratis ligplaatsen midden in Fryslân. De opbrengst van de wimpelactie gaat volledig naar de onderhoudspot.

Bron: Marrikrite | Datum van publicatie: 14-12-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via