Watersporters kunnen veel verwachten op Boot Holland

Maar liefst 35 motorjachten op weg naar Boot Holland

Leeuwarden - Vandaag start de opbouw van Boot Holland, de grootste overdekte botenbeurs van Nederland met de meeste motorjachten. 35 daarvan - in de lengte variërend van 10-15 meter - zijn momenteel onderweg naar het WTC Expo Leeuwarden waar de beurs op 8 februari begint. Transporteurs draaien overuren om alle schepen op tijd aangeleverd te krijgen. Dit alles dient te gebeuren onder een strakke logistieke planning.

Vanaf aanstaande maandag worden de vele zeilboten, sloepen, vletten en andere boten aangevoerd. Zodra die allemaal in huis zijn, is het de beurt aan toeleveranciers en fabrikanten en importeurs van accessoires op hun stands in te richten.

Deze week zal ook de Friso, de mooiste boeier van ons land en Statenjacht van de Provincie Fryslân, afmeren in het WTC Expo Leeuwarden. Klapstuk is de Baltus. Nog niet eerder in de geschiedenis van Boot Holland stond zo’n groot schip op de beurs. Dit schitterende klassieke vaartuig met een stalen rondspant romp zal naar verwachting een van de grootste publiektrekkers zijn. Het heeft een lengte van maar liefst 17,77 m, een breedte van 4,90 m en een diepgang van 1,40 m.

Op de route van Harlingen naar Leeuwarden zullen viaducten op de A31 gemeden moeten en bij binnenkomst in Leeuwarden moeten de stoplichten op de Harlingerstraatweg verwijderd worden in verband de hoogte van het transport. De toegangsdeuren van het WTC Expo zijn maar net toereikend. Het zal passen en meten worden om het schip naar binnen te loodsen.

De Baltus wordt zaterdagmorgen aanstaande om 6.00 geladen op de werf van SRF te Harlingen en naar het WTC Expo worden vervoerd.

Boot Holland wordt gehouden van 8 tot en met 13 februari in het WTC Expo in Leeuwarden. Op vrijdag en maandag is de beurs geopend van 13.00 tot 22.00 uur, op alle andere dagen van 10.00 uur tot 18.00 uur.

Info: 058 294 15 00 of via www.boot-holland.nl

Adres: Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden.

Bron: WTC Leeuwarden | Datum van publicatie: 31-01-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via