Watersport in Vlaanderen: gratis downloads over waterwegen

Steeds meer Nederlandse watersporters varen over de grens. België is daarbij een populair vaargebied. Vanaf de provincie Zeeland is Vlaanderen goed aan te varen. Zowel via de Noordzee als via het Kanaal van Gent naar Terneuzen is Vlaanderen goed bereikbaar. Steden als Brugge, Antwerpen, Gent en Brussel liggen op een of enkele vaardagen vanuit Nederland.

Langs rivieren en kanalen schuift het steeds wisselende landschap voorbij. De mooiste plekjes liggen altijd aan het water en zijn goed bereikbaar voor iedere motorboot. Langs de Vlaamse waterwegen liggen talrijke natuurgebieden, recreatiedomeinen, historische steden en gezellige dorpjes. En natuurlijk zijn er ook uitgestippelde wandel- en fietsroutes die aansluiten op de jaagpaden langs de waterwegen. Zo wordt varen langs Vlaamse waterwegen een onvergetelijke ontdekkingsreis.

De Belgische organisatie ‘Promotie binnenwateren Vlaanderen” biedt u een schat van informatie over het varen in België, over de vaarregels en natuurlijk over de mooiste vaarroutes. Via hun website zijn veel gratis downloads met kaarten etc beschikbaar.

Hollandia Uitgevers in Nederland geeft ook een prachtig en praktisch boek uit over varen in België. Op onze website vindt u een aantal gedetailleerde kaarten en boeken.

Links: | website Vlaanderen | boekenoverzicht België |

Bron: Promotie binnenwateren Vlaanderen | Datum van publicatie: 21-01-2014

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via