Pleziervaarders kunnen nu ook terecht aan steiger Westerpark

Stadsdeel Westerpark heeft in de Haarlemmervaart een steiger laten bouwen voor pleziervaartuigen. De steiger ligt tegenover het terras van Pacific Park, in de buurt van het stadsdeelkantoor, en telt 40 afmeerplekken. Met deze publieke voorziening wordt een alternatief geboden voor de ongeregelde ligplaatsen aan de kant van het cultuurpark. Langs deze oever geldt binnenkort een afmeerverbod.

Opening
Dirk de Jager, lid van het dagelijks bestuur van Stadsdeel Westerpark en verantwoordelijk voor het waterbeheer, opent de nieuwe steiger op vrijdag 26 september om 14.00. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij deze feestelijke ingebruikneming. Dirk de Jager zal ter gelegenheid van de opening het meerjarenplan voor de pleziervaart toelichten. Ook zal hij aangeven op welke locaties elders in het stadsdeel ruimte wordt gezocht voor nieuwe afmeervoorzieningen in het belang van de pleziervaart.

Meer recreatie
De steiger in de Haarlemmervaart ondersteunt de recreatieve functie van het Westerpark. Ook de culturele instellingen op het Westergasterrein kunnen profiteren van een goede aanlegplaats voor boten. Tot nu toe wordt vaak afgemeerd langs de noordelijke oever van de vaart, naast de monumentale gevelwand van de voormalige Westergasfabriek. Vanwege de rommelige aanblik die dit oplevert wordt voor deze kant van de vaart een afmeerverbod voorbereid. Dit wordt enkele weken na de opening van de nieuwe steiger van kracht.

Openbaar
Pleziervaartuigen kunnen aan de nieuwe steiger haaks afmeren, waardoor de steiger maximaal wordt benut. De afmeerplekken zijn openbaar, en kunnen dus niet worden gereserveerd of gehuurd. De steiger is gebouwd van duurzaam hout én van hergebruikt tropisch hardhout, afkomstig van een steiger die voorheen stond aan de Danzigerkade in de Houthavens.

Na de opening zal Dirk de Jager met vertegenwoordigers van de media en andere genodigden het glas heffen op de steiger. Dit gebeurt op het terras van Pacific Park, tegenover de nieuwe steiger.

Bron: Stadsdeel Westerpark Amsterdam | Datum van publicatie: 23-09-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via