Zeilschip 'Eendracht' heeft last van de harde wind

De "Eendracht" in de problemen
Zaterdagmiddag 25 september om vijf uur werd er alarm gegeven voor een vaartuig in moeilijkheden. Het betrof het zeilend zeeschip de 'Eendracht'.

Op het strand
Bij het binnenlopen van de Scheveningse haven was het door de harde wind te ver doorgeblazen richting het strandje in de kom van de buitenhaven. De kapitein had zijn anker uitgegooid, maar kon onmogelijk wegkomen van de plek waar het schip zich bevond.


De 'Kitty Roosmale Nepveu' was snel ter plaatse en nam vanaf het achterschip van de 'Eendracht' een sleeptros over. Toen even later de sleepboot 'Oceaan 2' ook arriveerde, werd de sleeptros overgegeven aan de sleepboot. Deze trok de 'Eendracht' vanuit haar benarde positie naar dieper water en naar de Adriaan Maaskade, waar het schip zou worden afgemeerd. De reddingboot bleef stand-by en assisteerde bij het afmeren van het schip, door de 'Eendracht' tegen de wal te duwen.

Op de kade stond de bemanning van het Kust Hulpverlenings Voertuig (KHV) klaar om direct de meertrossen te beleggen om de bolders. Eenmaal afgemeerd keerde de 'Kitty Roosmale Nepveu' terug naar het ponton en het KHV naar het boothuis.

Foto's: Dick Teske
 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 27-09-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via