Watersport wacht in spanning af

Regioteam maakt proefvaart Zuidlaardermeer - Oost Groningen
Op verzoek van de provincie Groningen hebben leden van het Regioteam op 18 april een proefvaart gemaakt over het op 2 mei nieuw te open vaartraject Zuidlaardermeer - Oost Groningen. Het nieuwe traject maakt deel uit van de vroegere veenkoloniale vaarwegen en heeft als zodanig cultuurhistorische waarden. Het traject loopt vanaf het op diepte gebaggerde Zuidlaardermeer via Kiel - Windeweer naar Bareveld, waar het aansluiting geeft op het bestaande kanalenstelsel. De vaarweg is onderdeel van een groter plan, waarvan ook het traject Erica - Ter Apel deel uitmaakt.

Met deze restauratie krijgen de veenkoloniën hun kloppend hart weer terug: de turfvaart heeft plaatsgemaakt voor toervaart. De brug- en sluisbediening in dit gebied zal in konvooivaart plaatsvinden. De kunstwerken worden grotendeels bediend door Trio bedrijven; een klein gedeelte, richting Hoogezand, is zelfbediening.

Doel van de proefvaart was om onderzoek te doen naar de bediening van de kunstwerken, vaardiepte en aanlegplaatsen en om de kersverse brugbedienaars vertrouwd te maken met de bediening voor meerdere schepen tegelijk. Het konvooi bestond uit 6 schepen, met aan boord het Regioteam van het Watersportverbond regio Groningen - Drenthe, het projectteam van de provincie en gemeenten. Alle opmerkingen zijn door de meevarende mensen van het Watersportverbond genoteerd en inmiddels aan de projectgroep overhandigd.


Bron: KNWV | Datum van publicatie: 21-04-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via