ketelbrug wordt weer bediend voor watersport

Rijkswaterstaat heeft de renovatie van de Ketelbrug grotendeels afgerond. De Ketelbrug, in de A6 tussen Emmeloord en Lelystad, is vanaf vrijdag 15 maart weer in gebruik voor het wegverkeer en de scheepvaart.

De Ketelbrug is ingrijpend gerenoveerd. Sinds de ingebruikname in 1970 is de verkeersdrukte toegenomen en zijn vrachtwagens groter en zwaarder geworden. De grotere belasting heeft geleid tot vermoeiing van het staal van de brugkleppen. Rijkswaterstaat heeft daarom het beweegbare deel van de Ketelbrug voorzien van nieuwe stalen kleppen en een nieuwe technische installatie.

Restwerkzaamheden

Na 15 maart zullen er nog enkele restwerkzaamheden plaatsvinden. Hiervoor wordt de Ketelbrug mogelijk nog enkele nachten voor het wegverkeer afgesloten.

Bediening voor de scheepvaart

De Ketelbrug draait weer volgens de reguliere bedieningstijden. Voor de periode van 15 maart tot en met 29 maart is de Ketelbrug dagelijks tussen 09.00 en 16.00 uur op aanvraag beschikbaar. Schippers moeten zich minimaal 4 uur en maximaal 12 uur van tevoren melden voor een bediening via telefoonnummer (0517) 57 81 73.

Vanaf 30 maart is de lokale zomerbediening van toepassing. De Ketelbrug wordt dan dagelijks van 9.30 tot 20.30 uur bediend om 10 voor het hele uur en 10 voor het halve uur. Op werkdagen is er tijdens de spits, tussen 16.00 en 18.30 uur, geen bediening.

Bron: RWS | Datum van publicatie: 15-03-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via