Brielle wil meer watersporters ontvangen

Watersport Nieuws | Jachthaven Brielle wordt uitgebreid, verwaarloosde schepen niet welkom

De gemeente Brielle wil aantrekkelijker worden voor de watersport. Daartoe zal de gemeente de komende jaren de haven verder doortrekken richting Turfkade en het historische centrum. Om het centrum aantrekkelijker en levendiger te maken worden aan de Turfkade pontons gelegd waarop terrasjes zullen komen. In Brielle is nog een jachthaven, Marina Port Brielle. Deze haven is direct gelegen aan het Brielse Meer, beschikt over 78 ligplaatsen en ligt op 5 minuten loopafstand van de historische binnenstad.

Volgens het gemeentebestuur van Brielle moet het allemaal wat levendiger worden in de binnenstad, om Brielle ook voor watersport leuker te maken is het beheer van de jachthaven in eigen hand genomen. Brielle kampt net als andere jachthavens al jaren met een teruggang in de bezetting van de haven. Zeker op het Brielse Meer is beduidend minder watersport dan voorheen.

Met hulp van ervaring uit Hellevoetsluis

De gemeente Brielle heeft echter weinig ervaring met het exploiteren van een jachthaven. Brielle heeft daarom de hulp ingeroepen van de gemeente Hellevoetsluis. De havenmeester van Hellevoetsluis zal in 2017 ook het beheer van de jachthaven in Brielle ter hand nemen. De gemeente Brielle heeft al een havenkantoor gehuurd van de voormalige havenbeheerder Moerman.

Verwaarloosde boten niet meer welkom

Een wethouder uit Brielle benadrukt dat er verder weinig zal veranderen voor de watersporters. De tarieven blijven ook in 2017 hetzelfde, men blijft gebruik maken van de huidige voorzieningen. Wel zal de gemeente vanaf 2017 boten die in slechte staat verkeren niet meer willen ontvangen. Volgens de wethouder zal daar strenger op gehandhaafd worden.

Bron: | Datum van publicatie: 31-12-2016

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Nieuwe artikelen

  De beste uit de test
  Waterkampioen!

  Minox BN 7x50 DCM
  van 568,- nu 469 euro!

   

  CTEK ACCULADERS


  Diverse modellen
  al vanaf 79 euro!

   

   

  Buitenboordmotorslot

  Voorkom diefstal
  vanaf 79,95

   

  Riwax pakketvoordeel

  Van 193 voor 169,-

   

  Handmarifoons

  Scherp geprijsd!
   

  Vaarkaarten Duitse Wadden

  Zie het overzicht!

   

  ANWB Wateralmanak 2017

  Nu leverbaar!

   

  Roest verdwijnt als
  sneeuw voor de zon

  Lees meer...

   

  Bestel nu Riwax
  direct, geleverd!

   

  Kaarten en boeken
  Duitsland
   

  Nieuwe zaklampen!
  v.a. 29,95

   

Ook te volgen via