Schuttevaerrace 2009 start op 14 mei

Schuttevaerrace 2009 op 14, 15 en 16 mei
Op donderdag 14 mei start de 27e Schuttevaerrace weer vanuit Stavoren om 10 uur met een grote hardloop van alle deelnemers. Dit grote watersport evenement is uitgegroeid tot een ware krachtmeting tussen hardlopers, wielrenners en zeilers. De Schuttevaerrace 2009 is enkele weken eerder dan men gewend is, dit in verband met de Harlingen Terschellingrace die op datzelfde moment zou starten. Evenals andere jaren zijn alle schepen weer uitgerust met een track and trace systeem waardoor de wedstrijd vanaf de wal is te volgen.



Start Schuttervaerrace 2009 in Stavoren
Tijdens de Schuttevaerrace meten zeilers, hardlopers en fietsers sinds 1983 hun krachten. Na een enerverende start in Stavoren, waarbij alle deelnemers naar de zeiljachten rennen, varen deze met een complete bemanning, inclusief fiets(t)er en hardloper/ster zo snel mogelijk naar Kornwerderzand.

Van Stavoren via Kornwerderzand richting Texel
Na Kornwerderzand gaat de race verder, richting Texel, hier stappen de wielrenners van boord om een tijdrit van 60 kilometer te fietsen. Zodra de fietsers weer terug zijn, gaan de trossen los en zeilt men naar Vlieland.

Texel – Vlieland via Boontjes of Paardenhoek
Afhankelijk van de klasse waarin men zeilt gaat dit over de Boontjes of via de Paardenhoek. Op Vlieland gaan de hardlopers de wal op om zo snel mogelijk een afstand van ca. 20 km. te lopen. Vervolgens weer trossen los en op naar Harlingen waar de fietser weer een topprestatie moet leveren over wederom ca. 60 km.

Van Vlieland naar Terschelling, via Harlingen
Zodra fiets en fietser weer aan boord gehesen zijn, vaart het zeiljacht naar Terschelling voor het tweede looptraject over een afstand van ca. 12 km. Als de loper zich weer in de jachthaven meldt en aan boord springt, worden de zeilen gehesen voor de terugtocht via de Blauwe Slenk naar Kornwerderzand.

Finish Schuttevaerrace 2009 in Hindeloopen
Via Kornwerderzand loopt het traject naar Hindeloopen, waar nog een paar honderd meter te voet wordt afgelegd naar de finish. Dit non-stop traject van sportiviteit maakt de Schuttevaerrace tot dé krachtmeting voor zeilers, hardlopers en fietsers.

De uitslagen van de Schuttevaerrace 2009
| www.schuttevaerrace.nl |

Bron: Schuttevaerrace 2009 | Datum van publicatie: 02-05-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via