Ruime vaargebieden rond windturbines bepleit

Ruimte voor watersport rond windturbineparken
Het Watersportverbond pleit voor ruime bevaarbare zones tussen windturbineparken en scheepsverkeerroutes. Dit is kenbaar gemaakt bij het Inspraakpunt Windturbineparken van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Er kunnen onwenselijke situaties ontstaan
Het Watersportverbond reageert hiermee op de ontwerpbesluiten om een vergunning te verlenen voor een aantal windturbineparken in de Noordzee. Deze locaties liggen allen direct tegen scheepvaartroutes aan. Hoewel in die routes parallel meevaren is toegestaan voor de kleine scheepvaart, is het op grond van goed zeemanschap volgens het Watersportverbond onwenselijk dat recreatievaartuigen zich mengen tussen de grote, snelle scheepvaart.

Ruime bevaarbare zones
Het is recreatievaartuigen toegestaan deze routes haaks over te steken. Wij vinden dan ook dat tussen windturbineparken en verkeersroutes ruime, bevaarbare zones nodig zijn. Deze bieden dan ook uitwijk- en manoeuvreerruimte aan de scheepvaart, inclusief de recreatievaart. Deze ontbreken nu in de voorliggende plannen.

Oosterburen
In hetzelfde kader pleit het Watersportverbond er ook voor om de plannen voor windmolenparken vlakbij de Duitse grens, boven Schiermonnikoog, goed af te stemmen met onze Oosterburen. Daarmee moeten problemen voorkomen worden die ontstaan met verkeer van jachten langs de kust, richting Elbe en noord/zuid verkeer van en naar de havens aan de kust.
 

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 11-09-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via