Den Bosch in teken van watersport vanaf 14 september

Den Bosch in teken van watersport vanaf 14 september

Van 14 t/m 16 september staat ’s Hertogenbosch weer in het teken van de watersport. Maritiem ’s-Hertogenbosch is een traditie die dit jaar voor de 16e keer wordt gehouden. Intotaal worden ca 500 schepen verwacht op de binnenwateren van Den Bosch.

Maritiem ’s-Hertogenbosch 2007
Maritiem ’s-Hertogenbosch is het tweejaarlijkse evenement in het derde weekeinde van september (gehouden tijdens de ‘oneven jaren’) op en bij de Bossche wateren nabij de Citadel, Brede Haven, Zuid-Willemsvaart en Korenbrugstraat. Maritiem ’s-Hertogenbosch werd in 1977 voor het eerst gehouden op initiatief van de toenmalige ‘Stichting Promotie Evenementen ’s-Hertogenbosch’. Vanuit Willemstad voeren zo’n schepen via Geertruidenberg, Woudrichem en Heusden naar ’s-Hertogenbosch en in elk van deze plaatsen werden min of meer nautisch getinte feesten gehouden. Dit was zo’n succes dat men besloot het evenement elke twee jaar te herhalen.

150.000 bezoekers verwacht
In de loop der jaren evolueerde het evenement langzaam naar zijn huidige vorm. In ’s-Hertogenbosch werd het almaar drukker en drukker, groter en gezelliger en steeds meer organisaties en middenstanders namen deel aan de festiviteiten. In 2003, het veertiende Maritiem, waren er wederom ruim 550 schepen met een scheepslengte van 7.5 kilometer, variërend van oude stoomschepen en bedrijfsvaartuigen tot luxe kruisers en pieremachochels. Tijdens de meest recente aflevering van Maritiem ’s-Hertogenbosch in 2005 mocht de organisatie 150.000 bezoekers verwelkomen.

Maritiem vuurwerk: vrijdag 22.00 uur
Maritiem 's-Hertogenbosch wordt door velen in één adem genoemd met het openingsvuurwerk op de vrijdagavond. Ook de zestiende aflevering van het evenement wordt op vrijdag 14 september aanstaande afgeschoten met een prachtig vuurwerk. Plaats van handeling is aan de overzijde van de Zuid-Willemvaart bij de Citadel. Aanvang van het vuurwerk is 22.00 uur.

Braderie zaterdag en zondag
Maritiem ’s-Hertogenbosch kent sinds de aflevering van 1983 een eigen braderie. Van oorsprong een ‘traggijn markt’ ofwel handel in scheepsartikelen. Dit jaar niet alleen op de zaterdag maar ook de hele zondag tijdens Maritiem ’s-Hertogenbosch 2007. Het braderiegebied: Oliemolensingel, Handelskade, Smalle Haven, het voorste deel van de Uilenburg bij de Visstraat en het binnenterrein van de Citadel. Op zondag is de braderie alleen op de Handelskade te bezoeken. De braderie is zaterdag 15 september en zondag 16 september van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Programma zaterdagavond
Naast de vaste programmaonderdelen waar de trouwe bezoekers van Maritiem 's-Hertogenbosch bekend mee zijn, zoekt de organisatie ook naar toepasselijke vernieuwing. Het programma op zaterdagavond 15 september op het grote drijvende podium voor de Citadel is daar een goed voorbeeld van. Een maritiem promconcert gekenmerkt door een afwisseling van lichtklassiek en eigentijdse muziek met een hoge herkenbaarheids factor verzorgd door de Heineken Fanfare en De Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch. Deze zaterdagavond staat natuurlijk ook het fameuze Zeeliederensongfestival op het programma.

Promconcert zondagmiddag
Traditioneel zal Maritiem ’s-Hertogenbosch worden afgesloten met het promconcert zondagmiddag 16 september van 13.30 tot 15.30 uur. Deze zestiende editie vanaf het drijvend podium gelegen voor de Citadel bij de Zuid-Willemsvaart. De gevarieerde muzikale invulling wordt verzorgd door TNT Harmonie, Gemengd Koor 's-Hertogenbosch, Drumfanfare Amantius en Popkoor Tune.

Afvalstoffendienst viert feest mee met optocht
Zaterdagochtend 15 september trakteert de Afvalstoffendienst gemeente 's-Hertogenbosch (opgericht in 1900) de bezoekers van Maritiem 's-Hertogenbosch op een historische optocht met ongeveer veertig oude reinigingsvoertuigen uit het hele land. Reden voor dit gebaar is het honderdjarig bestaan van de overkoepelende brancheorganisatie NVRD, de vereniging voor afval- en reinigingsmanagement.

voor meer info: klik hier

Datum van publicatie: 27-08-2007

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via