KNRM is op zoek naar 40 vrijwillige bikkels

Reddingsmaatschappij op zoek naar 40 redders voor watersport

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is voor het komende watersport seizoen op zoek naar 40 vrijwilligers die zich willen inzetten voor reddingsdiensten voor zowel watersport als beroepsvaart. Veel reddingsstations kampen op dit moment met het vertrek van vrijwilligers wegens tijdgebrek.

De KNRM bestaat voor het grootste gedeelte uit vrijwilligers die watersporters redden in noodsituaties op ruime binnenwateren In Nederland. De diensten van de KNRM worden gratis aangeboden aan de watersporters, de kosten worden gedekt door donateurs en giften. Jaarlijks helpen de reddingstations meer dan 2000 schippers in nood.

De 1.100 vrijwilligers bij de KNRM zetten zich belangeloos in, zijn 24 uur per dag inzetbaar en voorkomen veel schade door snel, professioneel en kosteloos hulp te bieden aan mensen en schepen in nood op het water. In 2010 kwam de KNRM 1.880 keer in actie en bracht 3.356 mensen veilig aan land.

40 vrijwilligers die overdag beschikbaar zijn
Voor negen reddingstations is de KNRM op zoek naar nieuwe bemanningsleden. Vrijwilligers die overdag beschikbaar zijn hebben de voorkeur. Bemanningsleden van de KNRM zijn 24 uur per dag oproepbaar en moeten binnen 10 minuten na alarmering aan boord kunnen zijn. Tijdens werkuren is toestemming van de werkgever nodig. Op diverse reddingstations is het juist overdag nodig om meer vrijwilligers beschikbaar te hebben, die dichtbij de reddingboot werken. In de avonduren is beschikbaarheid meestal geen probleem.

Link: | KNRM |

Bron: Foto: KNRM | Datum van publicatie: 08-04-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via