IJburgbrug maakt einde aan watersport voor Muiden en omgeving

IJburgbrug maakt einde aan watersport voor Muiden en omgeving
Een nieuw te bouwen brug tussen Almere en Amsterdam komt dichterbij en maakt een einde aan de watersport voor bekende watersportplaatsen zoals Muiden en Muiderzand. Met name grotere zeiljachten zullen Muiden en Muiderzand niet meer kunnen bereiken en de doorvaart naar Amsterdam zal ook vrijwel onmogelijk worden.

Vandaag is de stap naar de IJburgbrug een beetje dichterbij gekomen door de positieve insteek van de Europese Commissie die een verbinding tussen de steden Almere en Amsterdam toejuicht.

Het plan voor de IJmeerbrug is een onderdeel van de verstedelijking van het gebied aan de oostzijde van Amsterdam. In diverse plannen spreekt men van een verdubbeling van het inwonertal van Almere: van 350.000 naar 700.000 inwoners. Begrijpelijk dat dit een goede verbinding eist met de zusterstad Amsterdam, maar met de plannen voor het Markermeer en het IJmeer om meer natuurgebied te ontwikkelen gaat wel erg ver.

Plaatsen zoals Muiden en Muiderzand zijn zonder de watersport ten dode opgeschreven. Inmiddels is dit sinds jaren te merken aan de watersport aan de Randmeren, waar veel zeiljachten nu ook niet kunnen passeren vanwege de geringe doorvaarthoogte van de Stichtse Brug en de Hollandse brug (12,70 mtr).

Diverse voorstanders beloven de meest fantastische verhalen zoals een duinenrij bij Muiderzand, een moerasgebied langs de dijk Enkhuizen Lelystad. Het klinkt mooi, maar voordat e.e.a. uitgevoerd zullen er ongetwijfeld tegenvallers zijn die het budget beperken.

Laat Amsterdam eerst eens de tunnel onder het IJ afmaken en laat Almere nu eerst eens de criminaliteit onder controle krijgen om daarna te praten over uitbreidingen en verdubbelingen.

Links:
| www.ijmeerbrug.org |

Bron: | Datum van publicatie: 20-05-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via