Wijziging nautische situatie in verband met aanleg Maasvlakte 2

Nieuwe oversteekroute voor kleine scheepvaart biedt veiligheid tijdens de aanleg
Nu de lente is begonnen, is ook het vaarseizoen weer in volle gang. Door de aanlegwerkzaamheden van Maasvlakte 2 is de nautische situatie veranderd. Het Havenbedrijf Rotterdam vraagt de recreatievaart om extra oplettendheid in het aanloopgebied naar Rotterdam. Om de nautische veiligheid in dit gebied te kunnen blijven garanderen, zijn maatregelen getroffen. Het werkgebied voor de aanleg van Maasvlakte 2 is voor alle scheepvaart afgezet. Tevens is de oversteekroute voor de kleine zeevaart verlegd. De maatregelen zijn aangekondigd via Bekendmakingen aan de Scheepvaart. Pleziervaart kan het werkverkeer in dit gebied tegenkomen.

Markering werkgebied
Het werkgebied van Maasvlakte 2 wordt met lichtboeien gemarkeerd en is niet toegankelijk voor scheepvaart. Redenen hiervoor zijn de continue activiteiten van werkvaartuigen en het feit dat de zeebodem steeds hoger komt te liggen. Hierdoor is het gevaar aanwezig dat vaartuigen aan de grond lopen.

Gewijzigde oversteekroute
Voor de aanleg van Maasvlakte 2 is de oversteekroute voor kleine zeevaart verlegd. De nieuwe route ligt meer zeewaarts en is gemarkeerd met lichtboeien. Kleine zeevaart wordt dringend aangeraden voor het oversteken van de Maasmond deze nieuwe route te volgen. Voor een veilige oversteek wordt melden en uitluisteren via marifoonkanaal 3 van radarsector Maasmond aanbevolen.

Inlichtingen
Kleine zeevaart wordt dringend aangeraden zich op de hoogte te stellen van de veranderingen in het gebied. Dit kan door het raadplegen van de laatste editie van de zeekaart en de betreffende Bekendmakingen aan de scheepvaart. Het Havenbedrijf Rotterdam stelt op www.portofrotterdam.com informatie beschikbaar. Inlichtingen over de gewijzigde omstandigheden en de verkeerssituatie kunnen worden ingewonnen bij Verkeerscentrale Hoek van Holland, de wachtchef verkeersafhandeling (telefoon 010-252 28 01 of marifoonkanaal 11).
 

Bron: Havenbedrijf Rotterdam | Datum van publicatie: 21-04-2011

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via