Druk Pinksterweekend voor watersport

Druk Pinksterweekend voor watersport

Pinksteren is traditioneel de drukste start van de watersport. Voor veel schippers begint het watersportseizoen met Pinksteren. Het afgelopen weekend was voor menig watersporter weer het eerste lange weekeinde om naar een andere haven te varen. Zaterdag voor Pinksteren was er een stevige wind, maar Eerste Pinksterdag was het een prachtig matig windje om te gaan varen en dat deed menigeen.

Op de Waddeneilanden was het weer “traditioneel”stapelen op Terschelling en Vlieland, maar ook andere havens die gunstig op de wind lagen hadden het druk. In de haven van Hindeloopen was het weer een drukte van belang. Met een ruime wind was de haven zeer goed bereikbaar en de drukte in het “gangpad” naar de beide Hindelooper Havens was een niet aflatende stroom van watersporters te aanschouwen. Dat vondt ook het publiek die de schepen graag zag binnenkomen. Een enkele schipper had gewoon haast, want die presteerden het om bij het binnnenlopen van de havens nog snel even anderen te passeren.

Bij de havenmeesters van Hindeloopen was het topdrukte. Volgens Jeroen Mulder van Skipsmaritiem in Hindeloopen waren meer dan 200 betalende schepen als passant geregistreerd en ook de verenigingshaven van Hindeloopen lag bomvol…


 

Bron: redactie WatersportAlmanak.nl | Datum van publicatie: 24-05-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via