Drietal aangehouden voor diefstal van bootonderdelen

Twee mannen en een vrouw zijn op heterdaad aangehouden omdat ze probeerden een buitenboordmotor te stelen bij de Tolsteeg in Sliedrecht. Het drietal werd op dinsdagavond aangehouden op de Kennedylaan in Papendrecht.

Oplettende visser

Een oplettende visser zag hoe twee mannen in een rubberboot langs boten voeren die lagen afgemeerd langs de Tolsteeg. Toen het tweetal de boten met een zaklamp begon te bekijken sloeg de getuige alarm. Agenten gingen snel ter plaatse en betrapte het tweetal vanaf de kade toen ze probeerden een buitenboordmotor te stelen. De twee mannen, beiden 25 jaar oud uit Papendrecht, gingen er met hun boot via het water vandoor. Niet lang daarna werd de rubberboot aangetroffen de zonder opvarenden.

Benzinetanks gestolen

Agenten bleven in de omgeving surveilleren om de verdachten alsnog in de kraag te kunnen vatten. Ze zagen een 23-jarige Papendrechtse die zich verdacht in de omgeving ophield in haar auto. Niet lang daarna stopte een tweede auto bij haar, met daarin de twee 25-jarigen. De twee auto's reden vervolgens naar Papendrecht, waar agenten op de Kennedylaan de drie inzittenten aanhielden. In de auto van de vrouw vonden ze inbrekersgereedschap.

In de boot van de mannen bleken ook een aantal benzinetanks te liggen, waarvan de politie het vermoeden heeft dat ze gestolen zijn. De boot en de benzinetanks zijn in beslag genomen voor onderzoek. Het drietal wordt op het politiebureau verhoord.

Oproep

De politie doet momenteel onderzoek of er meer booteigenaren slachtoffer zijn geworden van diefstel. Heeft u informatie voor de politie of bent u slachtoffer, neem dan contact op met de politie door te bellen naar 0900-8844

Buitenboordmotorslot

Een goed buitenboordmotorslot kan teleurstelling voorkomen | overzicht Buitenboordmotorsloten |

Bron: Politie.nl | Datum van publicatie: 22-08-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via