Provincie Zeeland sponsort watersport voor burgemeesters

Provincie Zeeland sponsort watersport voor burgemeesters

De provincie Zeeland wil burgemeesters meer interesseren voor watersport en gaat daar het fikse bedrag van € 18.500,- voor neertellen. Betaalde watersport dus. Het doel van de actie is om de burgervaders meer te interesseren voor de watersport in Zeeland.

Schout&Schepenrace - 20 juni 2009
De burgemeesters gaan op kosten van de provincie meedoen aan de Schout & Schepenrace, een zeilwedstrijd die op 20 juni wordt gevaren bij Sint Annaland. Het is de bedoeling dat de burgervaders van Zeeuwse, West Brabantse en Zuid Hollandse gemeenten het tegen elkaar op gaan nemen op traditionele Zeeuwse schepen.

Zeeland kan een perfecte watersport provincie zijn
In Zeeland rommelt het al een tijd in de watersport. Jachthavens die het aan de stok hebben met de overheid, gemeentebesturen die de voortgang in de weg zitten door watersport tegen te werken. Dit terwijl Zeeland een van de mooiste watersportprovincies is en daarmee behoorlijke inkomsten genereert voor de ondernemers en werknemers die hun brood moeten verdienen in de toeristische sector.

Terwijl de economische crisis overal mokerslagen uitdeelt en ook watersportbedrijven en aanverwante toeleveranciers het loodje moeten leggen houden de besturen van de gemeenten in Zeeland voet bij stuk. Misschien dat een gesponsorde zeilwedstrijd daar verandering in kan brengen. Negen burgemeesters hebben zich inmiddels opgegeven…
 

Bron: Watersportalmanak.nl | Datum van publicatie: 03-06-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

Zeeland 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via