Sterk deelnemersveld op Hiswa te water 2009

Veel nieuwe elmenten op deze watersportbeurs
Dat de HISWA te water thuishoort in het rijtje van belangrijkste internationale bootshows in Europa, bewijst het sterke en gevarieerde deelnemersveld van de komende editie. Nieuwe elementen op de komende bootshow zijn: uitbreiding van het expositieprogramma met boten onder de zeven meter, meer beleving op en rond het water en themaroutes voor bezoekers. Bij ieder toegangsbewijs zit een gratis jaarabonnement op Eileen, de altijd bereikbare telefonische vraagbaak voor watersporters, inbegrepen. HISWA te water 2009 vindt plaats van dinsdag 1 tot en met zondag 6 september 2009 in Marina Seaport IJmuiden.

Nieuwkomers
“Daar waar andere bootshows vanwege gebrek aan belangstelling zijn afgelast, hebben wij niet te klagen over inschrijvingen voor deelname”, vertelt beursmanager Michèlle Jonker. “In deze lastige economische tijd hadden wij als doel met name de diversiteit van het aanbod op peil te houden en daar zijn we goed in geslaagd. Bekende merken van seriegebouwde jachten uit binnen- en buitenland zijn bijna allemaal vertegenwoordigd. Bij de zeiljachten waren er in juni reeds ruim 50 verschillende merken aangemeld en bij de motorjachten zijn dit er ruim 130. Seriebouwers tonen veelal meerdere modellen uit hun range, terwijl jachtbouwers in het custom-built segment de HISWA te water gebruiken om hun primeurs voor het eerst aan het grote publiek te tonen. Onder de exposanten zien we voornamelijk trouwe deelnemers maar toch ook aardig wat nieuwkomers. Bekende merken van zeiljachten die de afgelopen tijd bij nieuwe Nederlandse importeurs zijn ondergebracht of overgenomen zijn door andere bedrijven, zijn op de HISWA te water als vanouds op onze bootshow vertegenwoordigd.”

Uitbreiding segment
Richtte de HISWA te water zich voorheen op schepen met een minimale lengte van zeven meter, op de komende editie zijn aan de steigers en op de kade ook diverse open zeilboten van kleiner formaat te vinden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de boten van Dragon Marine en van Sailcenter Nederland. In samenwerking met het Watersportverbond worden de houten nationale eenheidsklassen (met uitzondering van de jeugdklassen) in de gelegenheid gesteld om hun boot op de wal te showen. Diverse klassenorganisaties van polyester open kielboten zullen geïnteresseerden de mogelijkheid bieden om op het water kennis te maken met hun klasse.

Themaroutes
Bezoekers van de HISWA te water kunnen zich prima oriënteren op wat de markt op dit moment te bieden heeft en zo eenvoudig verschillende type boten en merken goed met elkaar vergelijken. De dit jaar te introduceren speciale themaroutes voor verschillende typen schepen, maken het bezoekers extra gemakkelijk om bij hun rondgang over de steigers geen enkele boot binnen hun interessegebied te hoeven missen.

Primeurs
Dat de jachtbouw ondanks de zware economische tijden niet stilstaat, blijkt uit het grote aantal primeurs dat door exposanten voor de HISWA te water 2009 is aangekondigd. In alle segmenten zijn op de bootshow de nodige blikvangers aan de steigers te vinden. Het grootste motorjacht dat op de HISWA te water 2009 te zien is, is de Princess 85 van bijna 26 meter. Bij de zeiljachten is de Oyster 73 met een afmeting van bijna 23 meter de langste aan de steigers. De gemiddelde lengte bij de motorjachten bedraagt 12,50 meter, terwijl dit bij de zeiljachten ruim 11 meter is.

HISWA te water 2009
De HISWA te water wordt georganiseerd in jachthaven Marina Seaport IJmuiden. De bootshow is van dinsdag 1 tot en met zondag 6 september 2009 geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. Op maandagavond 31 augustus vindt van 18.30 tot 22.30 uur de Preview plaats die alleen toegankelijk is voor genodigden. Bij ieder toegangsbewijs zit een gratis jaarabonnement op Eileen inbegrepen. Eileen is de persoonlijke, telefonische hulpdienst voor op het water die dag en nacht bereikbaar is.
Meer informatie over de HISWA te water 2009 is te vinden op www.hiswa.nl/hiswatewater .
 

Bron: HISWA | Datum van publicatie: 31-08-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via