Molengat verleden tijd voor watersport

Watersporters opgelet!! De normale betonning in het Molengat bij Texel is in zijn geheel opgenomen en vervangen door recreatie-betonning.
Enige jaren geleden zijn de lichtboeien in het Molengat vervangen door blinde tonnen. Toen was er al sprake van dat de betonning in zijn geheel zou worden opgenomen in verband met verontdieping van het vaarwater. Nu is het zover en is alle betonning verdwenen.

Er is recreatie-betonning voor in de plaats gekomen.
D.w.z. waar vroeger de groene betonning lag ligt nu niets meer. De rode tonnen zijn vervangen door de gele recreatiebetonning. Hierbij aangetekend dat de Verkenner Molengat en de MG2 weggehaald zijn en niet door andere boeien zijn vervangen. Op ongeveer de oude plek van de MG2A ligt nu de gele ton MG-A. Dit loopt door tot de MG-H die ongeveer op de plek van de MG16 ligt.

Op het Marsdiep werd de ingang van het Molengat aangegeven door de cardinale lichtboei S14-MG17 en de  rode lichtboei T2. De eerst genoemde boei is opgenomen en vervangen door de T2. Op de oude plek van de T2 ligt niets meer.

De cardinale boeitjes die de onder water liggende bunkers onder de kust van Texel markeren liggen nog steeds op hun plek.

Ter illustratie zijn kaarten bijgevoegd.

Let op! Deze kaarten (Hydr. krt. 1811.2 uit 2011) zijn niet bedoeld voor navigatie en geven alleen een voorbeeld. De posities van de boeien zijn dus niet geheel correct.

Houdt er ook rekening mee dat de nieuwe hydrografische  kaarten van de 1800 serie pas in de zomer uitkomen en dat het nog wel enige tijd kan duren voor de elektronische kaarten zijn bijgewerkt. Dus doe voorzichtig bij het bevaren van het Molengat. Wij raden u aan het zeegat bij  wind uit de noord of de noordwest boven Bf. 6 te vermijden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 10-04-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via