Waterpolitie brengt 3 gestolen boten terug

De Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft drie inwoners van Waalre aangehouden. Ze worden verdacht van de diefstal van drie speedboten. De drie boten, met een waarde variërend van 10.000 tot 45.000 euro, zijn inmiddels teruggevonden.

Op basis van informatie van watersport specialisten van het KLPD op het gebied van vaartuigcriminaliteit, trof de Waterpolitie ongeveer drie weken geleden in een jachthaven te Ammerzoden een gestolen speedboot van het merk Rinker aan. De boot, met een geschatte waarde van ongeveer 45.000 euro, werd in beslag genomen en samen met de regiopolitie Midden- en West Brabant en de vaartuigspecialisten van het KLPD startte de Waterpolitie een onderzoek.

3 verdachten aangehouden
Al snel bleek dat er vermoedelijk drie verdachten waren en er ook sprake was van drie gestolen vaartuigen. Een week na de ontdekking van de eerste gestolen speedboot werd ook de tweede gevonden. Dit vaartuig was van het merk Larson en vertegenwoordigde een waarde van ongeveer 14.000 euro.

Met toestemming van het openbaar ministerie in Breda werden twee verdachten, mannen van 22 jaar uit Waalre, aangehouden. De derde verdachte was op vakantie maar werd alsnog op dinsdag 18 augustus aangehouden. Woensdag 19 augustus werd ook de derde boot, een Wellcraft van ongeveer 10.000 euro, teruggevonden. Alle gestolen vaartuigen waren in de periode van 23 met tot 2 juli 2009 ontvreemd uit de haven in Drimmelen.
 

Bron: KLPD | Datum van publicatie: 20-08-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KLPD 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via