Sail Kampen 2010 verwacht 200.000 bezoekers

Sail Kampen: watersport spektakel met Pasen
Van vrijdag 2 april t/m 2e Paasdag is Kampen gehuld in het teken van watersport. De vierde editie van Sail Kampen is het grootste watersportevenement van het oosten en op Sail Amsterdam en Delfsail na zelfs het grootste watersportevenement van Nederland.

Bert Hofman, voorzitter van Sail Kampen is zeer optimistisch: “De geslaagde formule van de Hanzestad aan de IJssel heeft zich de afgelopen jaren bewezen, maar ook dit jaar zijn er weer vernieuwende onderdelen toegevoegd. “Dat maakt Sail Kampen tot hét paasuitje voor het hele gezin.”

Dat Sail Kampen tijdens de paasdagen wordt gehouden, blijkt een gouden greep. Niet voor niets kwamen de vorige keer (2007) meer dan 200.000 bezoekers uit het hele land op dit eerste watersportevenement van het jaar af. Hofman: “Veel mensen zoeken met Pasen naar leuke uitjes. Sail Kampen is daarvoor uitermate geschikt. Wat is er nu mooier dan boottochtjes over de IJssel te maken en te genieten van het eeuwenoude Kamper stadsfront? Ook aan de wal bieden wij een aantrekkelijk programma met veel vertier voor jong en oud.”

75 schepen doen Kampen aan
In totaal doen zo’n 75 schepen uit heel Nederland mee aan Sail Kampen: van grote historische zeilschepen tot allerlei botters en punters. Het publiek kan de boten bezichtigen en genieten van rondvaarten. Wie alle deelnemende schepen in volle glorie wil zien varen, kan op vrijdagavond naar de vlootschouw en muzikale parade. Verder staan er veel andere leuke activiteiten op het programma. De Koninklijke Marine geeft spectaculaire demonstraties in de lucht en op het water. Natuurlijk ontbreekt de Sail-markt ook dit jaar niet; een braderie met een grote variatie aan marktkramen, attracties, horecagelegenheden en noem maar op. Bijzonder is het reuzenrad op het Van Heutszplein, dat een fraai uitzicht biedt over de IJssel.

Veel muzikale optredens
Zo komen niemand minder dan Nick en Simon op vrijdagavond naar Kampen om hun grootste hits ten gehore te brengen. Ook Diep Triest en de Showbusters laten van zich horen. Het evenement wordt opgeluisterd door talrijke shantykoren, die uit volle borst hun zeemansliederen op diverse locaties ten gehore brengen. Op zaterdag wordt een Shantyfestival gehouden. Dat wordt gevolgd door een Piratenfestival met bekende zangers als Jannes, Harm Wolters, Ronnie Ruysdael (bekend van de Sjonnies) en uit Kampen natuurlijk Stef Ekkel en het IJsselduo. Op zondagochtend is er in de feesttent een interkerkelijke kerkdienst met een vlootpredikant van de Koninklijke Marine. De Euphonion Singers uit Wilsum zingen aanstekelijke gospelsongs. ’s Middags laat de Keltische folkband Rapalje van zich horen. Op paasmaandag is er voor de kinderen een speciaal programma in de feesttent. Daarbij treedt de populaire meidengroep Djumbo op en Marissa Grasdijk uit Kampen, die Nederland in 2008 vertegenwoordigde op het Junior Eurovision Songfestival.

Tegelijk Paasmarkt Kampen
Paasmaandag staat in de boeken als de drukste dag, mede door samenwerking met de traditionele paasmarkt De Heugte. Beide evenementen sluiten naadloos op elkaar aan. Deze braderie met een grote variatie aan koopwaar, snacktenten en attracties trekt jaarlijks alleen al tienduizenden mensen naar Kampen. Door De Heugte wordt het evenemententerrein op 5 april dus aanzienlijk uitgebreid.

Zuiderzeehaven
Nieuw dit jaar is de samenwerking met de Haatlandhaven en Zuiderzeehaven. Op die wijze worden heden en toekomst van Kampen ook in het programma opgenomen. Via een pendeldienst van historische schepen kunnen bezoekers vanuit het stadscentrum naar het havengebied varen. Daar houdt Peters Shipyards (zeewaardige vracht- en passagiersschepen) een open dag en geeft het ROC Kampen demonstraties laden en lossen. Ook andere bedrijven stellen zich open voor publiek. Door parkeerterreinen in dit havengebied is Sail Kampen voor iedereen makkelijk bereikbaar.

Kortom, Sail Kampen 2010 bruist van de activiteiten op en rondom het water voor het hele gezin.

Zie ook: www.sailkampen.nl

 

 

Bron: | Datum van publicatie: 29-03-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via