Eigenaar Watersport werf De Punt aangehouden

De Watersport werd 9 mei opgeschrikt door een grote brand in een botenloods in De Punt. Bij dit voorval kwamen drie brandweerlieden om het leven. Gisteren, 26 juni 2008, is de eigenaar van de scheepswerf opgepakt. Hij wordt verdacht van het manipuleren van de meterkast.

Manipulatie
De manipulatie van de meterkast zou volgens Justitie wel eens de brand kunnen hebben veroorzaakt. De advocaat van de 52-jarige eigenaar van de werf, Niek Heidanus, is woedend over de aanhouding van zijn cliënt. “Mijn cliënt is niet meer in de meterkast geweest, nadat Essent en de installateur een dag voor de brand werkzaamheden aan het elektriciteitsnet hebben verricht. (…) Maar de zweem van verdachte blijft om hem heen hangen. Vooral in de gevoelige zaak waarbij die mensen zijn omgekomen moet Justitie zorgvuldig te werk gaan.”
Verbazing
Zowel de advocaat als de brandweercommandant van Tynaarlo Hans de Haas, zijn verbaasd over het feit dat Justitie eerder niets had gedaan aan met een deel van het in beslag genomen bewijsmateriaal. Nu dit wel is gebeurd is er volgens Justitie voldoende reden om tot aanhouding over te gaan. De eigenaar van de werf zal voorlopig drie dagen in verzekering worden gesteld.

Geen schade
De politie betreurt het dat het onderzoek pas na 2 weken meer op heeft geleverd. “ De politie had deze fout nooit mogen maken”, geeft de politiewoordvoerder Ernest Zinsmeijer toe. Door een fout in de overdracht van het bewijsmateriaal heeft het kunnen gebeuren dat het onderzoek vertraging heeft opgelopen. De politie spreekt wel van een blunder en zegt dat er stevige gesprekken zijn gevoerd met de mensen die de fout hebben gemaakt.

Bron: Dagblad van het Noorden | Datum van publicatie: 27-06-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via