Gaysailing Friesland: zeilen voor mannen onder elkaar

Watersport voor gelijkgezinde mannen
Lekker genieten op het water is niet alleen voor gezinnetjes. Daar waar vroeger een stereotype beeld werd gegeven van mannetje, vrouwtje en kindertjes die rustig genieten op het water met een broodje in de hand, nemen themaweekeinden de plaats in van de stereotype beelden.

Gaysailing is een nieuw thema in de watersport. De website gaysaling.nl organiseert in juni een zeilweekeind voor gelijkgestemde mannen. Ontmoeten is een belangrijk thema, ervaring in het zeilen is minder belangrijk.














Heeg is een weekend het middelpunt

De website zelf spreekt over het ontmoeten van leuke jongens en mannen. Ca 45 gelijkgestemde mannen doen mee aan het weekeind. Zowel ervaren zeilers als beginners kunnen deelnemen aan het weekeind dat wordt gehouden op een prachtige locatie in een van de mooiste zeilgebieden van Nederland, in Heeg, midden tussen de Friese Meren. Heeg is een klein dorpje dat ligt aan de rand van het Heegermeer en de Fluessen. It Beaken is gevestigd op een voormalig eiland.

Gaysaling Friesland is ontstaan in 2003. De doelstelling was en is nog steeds een open zeilactiviteit te organiseren voor homosexuele mannen, in allerlei leeftijdscategorieën, met plezier in de watersport en homosexualiteit als herkenning, zonder dat dit verder een rol speelt. Elkaar te ontmoeten in een ontspannen sfeer, waarin iedereen zichzelf kan zijn. Met elkaar te zeilen en plezier te hebben.

Meer informatie vindt u op www.gaysailing.nl

Vraag van de redactie:
Zijn er ook weekenden voor lesbiennes en anders gelijkgestemden?
 

Bron: Watersportalmanak | Datum van publicatie: 18-03-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via