Strenge watersport controle tijdens Sneekweek 2009

24 schippers bekeurd op de Houkesloot
De Waterpolitie van Friesland heeft zaterdag 1 augustus een grootscheepse controle gehouden onder de varende watersport. Uiteindelijk werden 24 schippers bekeurd. Bij de controle die gehouden werd op de Houkesloot en omgeving werden negen schippers bekeurd omdat zij teveel gedronken hadden. In totaal zijn 114 pleziervaartuigen gecontroleerd. De schippers, waarbij teveel aan alcohol werd geconstateerd, werden overgebracht naar het Politiebureau in Sneek voor een adem-analyse.

negen keer teveel alcohol
De controles worden gehouden om het drankgebruik bij schippers tijdens de Sneekweek tegen te gaan en daarmee de veiligheid op het water te verhogen. Op het water is het maximum toegestane alcoholpromillage voor schippers of bestuurders 0,8 promille. Ook bij de pleziervaart, vooral met snelle motorboten, is bekwaam en snel reageren zeer belangrijk.

Daarnaast is 15 keer proces-verbaal opgemaakt voor o.a. varen met een snelle motorboot onder de 18 jaar (4), waterskiën (1), geen gebruik maken van de dodemansknop (2), varen zonder verlichting (1), het ontbreken van de registratie van een snelle motorboot (3), niet tonen registratiebewijs (2), en het bezit van een laserpen (1). Deze is in beslag genomen.

De controle is uitgevoerd van 17.00 tot 02.00 uur, waarbij een groot vaartuig, vijf opvallende speedboten, een onopvallende speedboot en een waterscooter zijn ingezet. Aan de controle namen 20 medewerkers van politie en Provinciale Waterstaat deel.

De Waterpolitie geeft aan dat deze zomer nog veel meer alcoholcontroles te verwachten zijn…
| boetetarieven waterpolitie |
 

Bron: KLPD | Datum van publicatie: 02-08-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via