Harlingen in teken van watersport en Tall Ships

Tall Ships Races Harlingen van 3 t/m 6 juli

De kleine havenstad Harlingen wordt de komende dagen overspoeld met nautische evenementen. Van 3 tot 6 juli vindt daar het grootse watersport spektakel Tall Ships Races Harlingen plaats. 65 grote zeilschepen doen Harlingen aan voor een tussenstop tijdens de jaarlijkse Tall Ships Races. Donderdag 3 juli is de grote Sail-in parade varen de 65 schepen Harlingen binnen en zondag is de Sail Out Parade gepland. Maandag 7 juli is dan weer de start van de volgende etappe. 1500 jongeren varen mee met deze grootse zeilrace.

De schepen zijn zowel vooraf als tijdens het evenement te bewonderen, vol opgetuigd, geschrobd en gepoetst.  De bemanning heet belangstellenden hartelijk en in vol ornaat welkom. Als onderdeel van de festiviteiten kunnen speciale vaartochten worden gereserveerd, zowel voor particulieren als bedrijven. 

Vanaf donderdag 3 juli zijn de prachtige schepen te bewonderen in de havens. Op vrijdag 4 en zaterdag 5 juli vindt een publieksmarkt plaats, met veel nadruk op spullen met een maritiem tintje. Op alle dagen kunnen bezoekers via verschillende podia genieten van muziek, theater, shanti-koren en drumbands. Vrijdagavond 4 juli wordt besloten met een groots vuurwerk.

Bij de Industriehaven/Tjerk Hiddessluizen vindt op 3 en 4 juli een Haven & Offshore Beurs plaats in een speciaal daarvoor opgezet tentpaviljoen. Op 5 en 6 juli is op de Willemshaven een Maritiem Technische Banenbeurs te vinden.

Meer info | klik hier |

Bron: Tall Ships Races Harlingen | Datum van publicatie: 01-07-2014

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via