Recordtijd bij 100 Mijl race tijdens North Sea Regatta

Watersportnieuws: Recordtijd bij 100 Mijl race tijdens North Sea Regatta

De Class 40 Pogo Moonpalace heeft zaterdag een recordtijd gevaren tijdens de North Sea Regatta in Scheveningen. Het rondje Bruine Bank met een lengte van 100 mijl is dit jaar in 11 uur gevaren, een verbetering van maar liefst drie en een half uur in vergelijking met vorig jaar.

Onder een strak blauwe hemel een steady NO 4 gingen zaterdagochtend 18 boten van start bij het klassieke rondje Bruine Bank. De enige solo zeiler, Maarten Keja met de Whisper, dacht vlak voor de start dat hij op moest geven vanwege een losgetrild lummel beslag. Hij wist het snel te repareren en kon zo toch nog, iets later, starten. Minder gelukkig was Martin Selles met de Kim, zijn bemanningslid was en bleef zo zeeziek dat doorgaan onverantwoord zou zijn. Hij melde zich af en zette koers naar zijn thuishaven.

De andere dubbelbemande schepen zetten koers naar de 2 kardinale boeien op de ondiepe richel in de Noordzee die de Bruine Bank heet. Het was voor de meeste boten zonder veel slagen te bezeilen. Ideale omstandigheden voor een recordtijd zo bleek later. Alle boten zijn ondertussen weer binnen en vanavond volgt de definitieve uitslag.

De Moonpalace is een Class 40 race jacht (overpowered en met waterballast) waarmee in het internationale circuit veel shorthanded mee wordt gevaren. De Bruine Bank Race aka 100 Mijl is een klassieker die door de stichting SHORTHANDED.NL opnieuw tot leven is gebracht.

SHORTHANDED.NL heeft zich tot doel gesteld shorthanded zeilen te bevorderen.
De North Sea Regatta is het grootse Nederlandse offshore evenement.
 

Datum van publicatie: 31-05-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via