Zwaarweer specialisten domineren eerste weekend Berenburg Cup

60 instructeurs
Afgelopen weekend hebben bijna 60 instructeurs van zeilschool de Ulepanne op het Slotermeer gestreden om de Berenburg Cup. Met veel wind is fanatiek gestreden om de punten en natuurlijk om de eer! De instructeurs hebben afgelopen seizoen volgens Joukje Jurjens uit Zwolle goede reclame gemaakt bij de mede-instructeurs, zodat de opkomst dit weekend geweldig groot was.

Zaterdagochtend is de eerste wedstrijd gevaren, die verrassend werd gewonnen door het nieuwe team van Walter Melle van der Vegt uit Bergum. ’s Middags hebben de deelnemende teams fanatiek getraind en ‘s avonds heeft Jacco Koops (coach van Marcelien de Koning en Lobke Berkhout die bij de Spelen in China zilver wonnen in de 470 klasse) een leerzame en interessante lezing houden.

Zondag zeilden de 19 teams drie wedstrijden met gemiddeld windkracht vijf. Het leidende team van Walter zeilde erg constant en staat in de tussenstand knap op de eerste plaats. Tweede staat het team van Roderik Vromans uit Lemmer en derde het team van Nik Petersen uit Sneek. “De overige weekenden lijken ongekend spannend te worden want de top is breed en de onderlinge verschillen zijn klein”, aldus wedstrijdcomitélid Andries Timmer uit Zoetermeer.

Het tweede weekend van de Berenburg Cup vindt plaats van 12 tot en met 14 december. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.berenburgcup.nl  

Bron: Hylke Steensma | Datum van publicatie: 19-11-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via