Rijkswaterstaat roept hulp in van watersporters

Rijkswaterstaat start proef met ‘Markeercheck-app’ voor melding storingen aan vaarwegmarkeringen.
Rijkswaterstaat is een proef gestart om gegevens over vaarwegmarkeringen betrouwbaarder en actueler te maken. Deze gegevens worden nu ook ontsloten via een speciale ‘Markeercheck-app’. Storingen aan vaarwegmarkeringen kunnen direct met de app worden doorgegeven.

15.000 Vaarwegmarkeringen
Nederland kent zo’n 15.000 vaarwegmarkeringen zoals boeien en lichtopstanden. Deze markeringen zijn belangrijk voor de veiligheid op de vaarweg, omdat schepen hierop navigeren. De locatie van markeringen wordt bepaald aan de hand van onder andere waterstanden en bodemhoogten. Helaas komt het weleens voor dat een vaarwegmarkering niet goed meer functioneert. Bijvoorbeeld doordat het licht kapot is of doordat de markering is aangevaren. Rijkswaterstaat heeft daarom de ‘Markeercheck-app’ ontwikkeld met actuele en betrouwbare gegevens over de vaarwegmarkeringen. Met de app kunnen storingen aan een markering door schippers in de beroeps- en recreatievaart direct worden doorgegeven aan Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat zorgt ervoor dat de markering dan zo snel mogelijk wordt hersteld, om zo de veiligheid op de vaarweg te waarborgen.

Meedoen aan de proef? 
Rijkswaterstaat nodigt alle vaarweggebruikers uit om mee te doen aan de proef met de ‘Markeercheck-app’. De app is gratis te downloaden via de Apple App Store en de Play Store. De proef loopt tot eind 2013.

Bron: Rijkswaterstaat | Datum van publicatie: 05-07-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via