Extra waarschuwingsborden voor watersport bij Gabrug

Bij de Gabrug bij Hoendiep worden extra waarschuwingsborden/tekens aangebracht. Dit naar aanleiding van meldingen van het Regioteam Groningen (Watersportverbond) en KSV Schuttevaer.

Veiligheid
Zowel het Regioteam Groningen als de KSV Schuttevaer maken zich zorgen over de veiligheid van de recreatievaart en de beroepsvaart bij de Gabrug. Het betreft hier de doorvaart van de brug en de in- en uitvaart van het Van Starkenborghkanaal.

De Gabrug
De Gabrug is een draaibrug met zelfbediening. Dit betekent dat de recreatievaart een knop moet bedienen, waarna het proces opstart en vervolgens volautomatisch afgewikkeld wordt.

Komend vanaf Briltil belemmert een grote boerderij het zicht op het Van Starkenborghkanaal. Als men bij dit kanaal moet wachten voor de bediening is er de kans om het Starkenborghkanaal ingezogen te worden. Langsvarende binnenvaartschepen veroorzaken een flinke zuiging, die vaak wordt onderschat.

Door de bediening vanuit Gaarkeuken uit te voeren zou er meer ‘zicht’ zijn op het kruisende verkeer. Deze mogelijkheid wordt nog nader onderzocht. Bij de aanlegplaats voor het bedienen van de knop zal een dieptepeiling worden uitgevoerd en indien nodig zal hier worden gebaggerd, waardoor de zuiging van de beroepsvaart af zal nemen. Er zullen in ieder geval extra waarschuwingsborden voor de beroepsvaart op het Van Starkenborghkanaal en voor de recreatievaart op het Hoendiep geplaatst worden, zodat schippers tijdig op de onveilige situatie worden gewezen en hun vaargedrag daarop aan kunnen passen.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 22-04-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via