Eerste MarBoei te water in de Alde Feanen

Op donderdag 23 mei gaat de eerst MarBoei te water in Nationaal Park De Alde Feanen. De MarBoei is een nieuwe afmeervoorziening van De Marrekrite. Een boei met een oog erop waaraan je makkelijker kunt aanlegen.

Zoektocht
In de Grutte Krite in De Alde Feanen komt de eerste boei te liggen. Diezelfde dag worden elders in Fryslân nog negen MarBoeien Neergelegd. Ter promotie van dit nieuwe type boei roept Marrekrite watersporters op om de resterende negen Marboeien op te sporen en de locaties door te geven via de website. De inzenders maken kans op een prijs. De Marrekrite verloot cadeaubonnen variërend van € 50 tot € 100 te besteden bij een watersportwinkel naar keuze. Via de website wordt bijgehouden welke boeien gevonden zijn. Zodra de eerste tien boeien gevonden zijn, worden de resterende 15 boeien te water gelegd.

25 Marboeien
De Marrekrite legt dit vaarseizoen 25 Marboeien in het water. Gedurende en na het vaarseizoen wordt naar de technische verbeterpunten gekeken.

De MarBoei kan zes ton weerstaan. Dit betekent dat een fors charterschip met windkracht 12 nog veilig en zeker ligt. Ook het aan- en afmeren is een stuk gemakkelijker.

Naast de evaluatie van Marrekrite zelf vragen zij ook naar de ervaring van watersporters. Als de uitkomsten positief zijn dan komen er meer MarBoeien in de Friese wateren.

Bron: KNWV | Datum van publicatie: 23-05-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via