Omstreden brug Den - Helder Texel blijkt 1 aprilgrap

Brug Den - Helder Texel blijkt 1 aprilgrap van WatersportAlmanak.nl

De 1 aprilgrap van www.WatersportAlmanak.nl over een vaste brugverbinding tussen Texel en Den helder heeft veel reacties gegeven van tegenstanders. Enkele dagen gelden meldde de watersportwebsite dat plannen voor een brug die het Waddeneiland Texel verbindt met het vaste land weer actueel zou zijn.

Diverse andere websites hebben het artikel overgenomen en daar is flink op gereageerd. Veelal door eilandbewoners die absoluut geen vaste verbinding wilden omdat dit de criminaliteit op het eiland zou verhogen, de sfeer op het eiland zou verzieken, de veerdienst Teso zou in moeilijkheden komen etc.

Ook de prikkelende tekst waarin melding wordt gemaakt dat een brug de bewoners van Texel uit een sociaal element zou halen gaf aanleiding voor diverse felle reacties. “Een ongelofelijk en onzalig plan, dat weer eens bedacht zou zijn zonder daar over na te denken.” Over de grap was wel nagedacht…

Ook in 2007 was de WatersportAlmanak actueel door aan te kondigen dat met ingang van het nieuwe vaarseizoen strenge controles zouden worden uitgevoerd. Daartoe waren brugwachters, havenmeesters en sluismeesters inmiddels gecertificeerd. De grap bracht een reportagewagen van de NOS onderweg naar Hindeloopen waar de eerste “feestelijke” alcoholcontrole zou plaatsvinden.

links: | plan omstreden brug | 2007 - Feestelijke alcoholcontroles |
 

Bron: WatersportAlmanak.nl | Datum van publicatie: 01-04-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via