Watersporters verrast door regen- hagel- en onweersbuien

Zeilers overvallen door fikse bui
Het leek er even op of de geschiedenis zich zou herhalen. Watersporters werden op deze Hemelvaartsdag massaal verrast door overtrekkende regen- en hagelbuien. Zo ook de 4 zeilers die met hun huurbootje vanuit de Oranjeplaat een zeiltocht op het Veerse Meer maakten. In de regenbui trok de wind aan tot een kracht 5 á 6 uit zuidwestelijke richting. Hun bootje sloeg hierbij om en de 4 belandden in het koude water. Door omstanders, die zich op de vaste wal bevonden, werd onmiddellijk het alarmnummer 112 gebeld, waarop de Veerse reddingboot John Stegers werd gealarmeerd.

Binnen 15 minuten op de plaats des onheil
De reddingboot vertrok hierop binnen enkele minuten vanuit de Oostwatering en kwam na ongeveer 15 minuten aan op de plaats des onheil. Daar werd een passerend kajuitjacht aangetroffen die de 4 onfontuinlijke zeilers uit het water had weten te halen. Aan boord van dit jacht konden de zeilers bijkomen van hun avontuur. Nadat de redders de conditie van de watersporters had gecontroleerd werden deze naar de Oranjeplaat overgebracht. De bemanning van de John Stegers ging hierna op weg om het omgeslagen bootje te lokaliseren en te bergen.

Een tweede oproep
Opdat moment kwam er via de marifoon een 2e oproep binnen via het Kustwachtcentrum uit Den Helder van een ander omgeslagen zeilbootje, ter hoogte van de boei VM47. Hierop werd direct koers richting deze plek gezet. Ook daar werden de 2 zeilers door passanten uit het water gehaald. De redders brachten deze twee drenkelingen over naar het verhuurbedrijf in Kamperland waar men droge kleren kon aantrekken. Het verhuurbedrijf droeg zorg voor de berging van de omgeslagen polyvalk.

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 02-05-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via