Oversteek Amsterdam-Rijnkanaal veiliger door spiegels

Het gaat om een proef om de oversteek veiliger te maken
Het Amsterdam-Rijnkanaal wordt druk bevaren door de beroepsvaart. Het kanaal ligt echter ook precies tussen twee populaire watersportgebieden. Zo liggen de Loosdrechtse Plassen en de Vecht aan de oostkant en de Vinkeveense Plassen aan de westkant van het kanaal.

De oversteek is daar erg onoverzichtelijk, doordat de beroepsvaart dicht bij de wal vaart. Daarom zijn er vorige week donderdag door Waternet, de vaarwegbeheerder van de Vecht, aan beide zijden spiegels geplaatst bij de oversteek over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwersluis. De snelvarende beroepsvaart kan nu tijdig worden opgemerkt door pleziervaarders die vanaf de Vecht richting de Vinkeveense Plassen varen of andersom.

Het gaat om een proef die in oktober geëvalueerd zal worden. Als blijkt dat de proef geslaagd is, zal Waternet ook op andere locaties langs het Amsterdam-Rijnkanaal spiegels plaatsen.

De werkgroep Vecht-Noord van het Watersportverbond heeft jarenlang gepleit voor maatregelen om de oversteek van het Amsterdam-Rijnkanaal veiliger te maken en er is vaak met Waternet overlegd. Het Watersportverbond is daarom blij dat er nu maatregelen zijn genomen. Ook de gebruikers zijn blij met de maatregelen, zo blijkt uit de positieve reacties die de sluiswachter heeft ontvangen.


Bron: KNWV | Datum van publicatie: 19-08-2008

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via