Drenkeling gered uit IJsselmeer, boot gezonken

Motorjacht gezonken op IJsselmeer, watersporter gered
Watersport nieuws | Vrijdagmiddag is op het IJsselmeer, in de buurt van Enkhuizen een motorjacht gezonken. In een stevige windkracht 7 sloeg een grote golf over de boot, waarna het achterschip begint vol te lopen en vrijwel onmiddellijk verdwijnt de boot onder water.

Het schip was samen met een ander schip vanuit Stavoren vertrokken richting Enkhuizen. Onderweg begon de wind ernstige vormen aan te nemen tot zuidwest 7. Beide boten hadden behoorlijk last van overslaande golven en dat werd een van de jachten fataal. Direct is door het andere jacht alarm geslagen via de telefoon en heeft het schip geprobeerd langszij te komen om de andere boot te helpen. Op dat moment valt de motor uit waardoor er niet uitgericht kan worden .

De bemanning moest lijdzaam toezien hoe de drenkeling van het eerste schip zonder zwemvest in het water dreef. Ondertussen was de KNRM al vanuit Enkhuizen onderweg om redding te bieden. Helaas was een exacte positie niet bekend en moesten de KNRM reddingschepen Watersport en Rien Verloop kruisend het water verkennen op zoek naar de beide schepen. Uiteindelijk komt er een melding van de veerboot Bep Glasius die de KNRM naar de juiste positie stuurt..

Aangekomen op bestemming is de drenkeling snel aan boord genomen door de KNRM en wordt het tweede schip op sleeptouw genomen. Het andere jacht ligt inmiddels op de 5 meter diepe bodem.
 

Bron: KNRM | Datum van publicatie: 29-08-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

IJsselmeer 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via