Jacht met mast overboord op Markermeer

Jacht met mast overboord op Markermeer, KNRM redt boot

Enkhuizen 32-05-2013 | De KNRM uit Enkhuizen heeft vrijdagmiddag een zeiljacht gered waarvan de mast was afgebroken. De onfortuinlijke watersporters waren vertrokken vanuit Lelystad richting Enkhuizen, via het Markermeer. Niets aan de hand, prettig zonnetje, mooi zeilend breekt plotseling de mast van het schip af.

Gelukkig is niemand van de bemanninggeraakt, maar de schade aan het schip is des te groter. Nadat de bemanning zelf tevergeefs pogingen had ondernomen om de mast weer aan boord te krijgen heeft de schipper hulp ingeroepen van de KNRM.

Wanneer zowel de reddingsboot Watersport en de Rien Verloop bij het schip aankomen blijkt de mast in drie stukken te zijn gebroken. Met een stevige golfslag is het binnenhalen van een afgebroken mast geen kleinigheidje. Toch lukt het met vereende krachten de mast binnen te halen zodat verdere schade voorkomen kan worden.

Uiteindelijk wordt het zeiljacht op sleeptouw genomen door de reddingsboten waarna de haven van  Enkhuizen bereikt wordt. Daar staat de verzekeringsexpert al te wachten op de kade om de schade op te nemen…

Foto: KNRM Enkhuizen

Bron: KNRM Enkhuizen | Datum van publicatie: 01-06-2013

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via