Watersport en oversteken Maasvlakte bij Rotterdam

Havenbedrijf Rotterdam waarschuwt watersport bij het oversteken Maasvlakte 2

Nu de lente is begonnen gaat ook het vaarseizoen weer van start. Het Havenbedrijf Rotterdam vraagt de recreatievaart om extra oplettendheid in het aanloopgebied naar Rotterdam. De werkzaamheden voor de aanleg van Maasvlakte 2 zijn hier in volle gang, waardoor de bestaande nautische situatie veranderd is. Voor de vertrouwde route langs de kust is een verbod ingesteld.

Zes maanden na het startsein van de aanleg van Maasvlakte 2, is de vloot met baggerschepen op volle sterkte aan het werk. Hopperzuigers winnen zand op aangegeven zandwinlocaties in de nabijheid van Maascentre. De pleziervaart kan het werkverkeer in dit gebied tegenkomen. Om de nautische veiligheid in het aanloopgebied naar Rotterdam te kunnen blijven garanderen, is op het moment van de bouwstart in september 2008 een aantal maatregelen getroffen.

Wijzigingen nautische situatie
Het werkgebied van de toekomstige landaanwinning is sinds oktober 2008 met lichtboeien gemarkeerd en is sindsdien niet meer toegankelijk voor de zeevaart. Redenen hiervoor zijn de continue activiteiten van werkvaartuigen. Ook komt de zeebodem steeds hoger te liggen en is het gevaar aanwezig dat een vaartuig aan de grond kan lopen. Daarnaast is de oversteekroute voor zeevaart verlegd. De nieuwe route ligt meer zeewaarts en is gemarkeerd met lichtboeien. De recreatievaart is verplicht voor het oversteken van de Maasmond deze nieuwe route te volgen.

Inlichtingen voor watersport
Schippers van recreatievaart dienen zich tijdig op de hoogte te stellen van de veranderingen in het bovengenoemde gebied. Dit kan door het raadplegen van de laatste editie van de zeekaart en de betreffende bekendmakingen aan de scheepvaart. Ook is via de website van het Havenbedrijf Rotterdam informatie beschikbaar. | link naar website |

Voor inlichtingen over de gewijzigde omstandigheden en de verkeerssituatie kunnen schippers contact opnemen met: Verkeerscentrale Hoek van Holland, wachtchef verkeersafhandeling (telefoon 010 2522801 of marifoonkanaal 11).

Bron: Port of Rotterdam | Datum van publicatie: 09-04-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via