Watersport tijdelijk onmogelijk in de provincie Groningen

Vaarverbod om ijs diepenring te beschermen
Voor bijna alle diepen en kanalen in de stad heeft het college van burgemeester en wethouders op maandag 4 januari een algeheel vaarverbod afgekondigd. Zo kunnen Stadjers, bij aanhoudende vorst, binnenkort een rondje diepenring schaatsen.

Ook een vaarverbod buiten de stad Groningen
Ook voor het Reitdiep en het Noord-Willemskanaal heeft de provincie Groningen een vaarverbod ingesteld. Voor het Eemskanaal, een deel van het Oude Winschoterdiep en het laatste stuk in de Oosterhaven ten westen van de Oosterhavenbrug geldt het vaarverbod niet. Vorig jaar is ook een vaarverbod ingesteld, jammergenoeg vroor het toen niet hard genoeg voor ijspret op de diepenring

Waterschappen vaardigen ook vaarverboden uit
De waterschappen Hunze en Aa's en Noorderzijlvest vaardigen een vaarverbod uit op de meeste wateren in de provincie Groningen. Dat is nodig ter voorkoming of beperking van schade door scheepvaartverkeer aan taluds, beschoeiingen en andere kunstwerken van het schap. Maar het houdt ook verband met de organisatie van schaatstochten op de diepen en kanalen. Het vaarverbod geldt tot nader orde.

Hunze en Aa's verbiedt per vandaag scheepvaart op het Slochterdiep, de Scharmer Ae, de Slochter Ae, het Afwateringskanaal van Duurswold, de Groeve-Zuid, het Schildmeer, het Termunterzijldiep, het Buiten Nieuwediep, het Nieuwe Kanaal, de Westerwoldsche Aa, de Pekel-Aa, het Pekelderhoofddiep, het Oosterdiep, het Stadskanaal, het Mussel-Aakanaal, het Verenigd-, of BL Tijdenskanaal, het Veendiep en het Ruiten-Aakanaal.

Het beheergebied van waterschap Noorderzijlvest (De driehoek Groningen-Lauwersoog-Delfzijl) geldt vanaf morgen vanwege het groeiende ijs een verbod op alle waterschapswegen. Het waterschap waarschuwt overigens dat het tijdelijke vaarverbod niet betekent dat het veilig is het ijs op te gaan. Dat blijft ieders verantwoordelijkheid.


 

Bron: Watersportalmanak | Datum van publicatie: 07-01-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via