Watersport in diepe crisis: weer beurs afgelast

Watersport in mineur: "Natte Boot Holland" afgelast
Vandaag werd bekend dat de watersport beurs in Sneek die gepland stond in september geen doorgang zal vinden. De “Natte Boot Holland” kan volgens de organisatie niet gehouden worden omdat te weinig deelnemers zich hebben aangemeld. De huidige economische recessie legt blijkbaar een te hoge druk bij de watersportbranche luiden de berichten volgens de website van Boot Holland.
 

Dat de Natte Boot Holland geen doorgang zal vinden is geen verrassing meer. Eerder dit jaar werden al talloze watersport beurzen afgelast wegens te weinig belangstelling van de watersportbranche. De recessie die nu ook duidelijk voelbaar is in de watersport kan nog wel eens diepe sporen gaan trekken. Zelfs branchevereniging Hiswa kan botenhandelaren niet bewegen om actie te ondernemen: een nationale open dag voor de watersport werd afgelast omdat handelaren niet het bedrag wilden of konden opbrengen voor de promotie.

Gerenommeerde merken zoals Jongert, Dehler, Etap en vele andere zijn omgevallen, importeurs failliet verklaard en met prijzen van boten wordt gestunt alsof je in een supermarktoorlog zit. Watersport motorenfabiek Volvo Penta gaat mensen ontslaan evenals het Franse merk Beneteau en ook massabouwers zoals Bavaria hebben de productie behoorlijk te hebben verminderd. Tweedehands boten zijn slecht te verkopen en ook hier staan de prijzen zwaar onder druk.

Volgens de Hiswa organisatie zijn er veel aanmeldingen binnen voor de Natte Hiswa in IJmuidein in het najaar, maar het is nog geen najaar, het seizoen is in volle gang en er kan nog veel gebeuren. Het eind is nog niet in zicht...
 

Bron: WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 11-06-2009

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via