Motorsloep van IJsselmeer gehaald door KNRM

KNRM reddingstation Enkhuizen is zaterdagmiddag 3 april uitgevaren met de reddingboten Watersport en Rien Verloop voor de melding van een motorboot met motorstoring.

Na dat er eerst telefonische contact was geweest met het kustwachtcentrum voor meer informatie verlaten de beide reddingboten de haven naar de opgegeven positie, twee mijl noord van Enkhuizen. De Rien Verloop die als eerste aankomt bij deze positie tref hier een sloep aan van 6.50 meter met motorstoring.

Vervuilde diesel in tank
Bij navraag blijken de twee opvarenden sinds kort de trotse eigenaren te zijn van deze opensloep en waren van plan om op hun eerste tocht het bootje over te varen van Stavoren naar thuishaven Watergang. Gewapend met een minilaptop (als alternatieve waterkaart) en gsm wagen zij de overtocht, echter op een paar mijl voor Enkhuizen stopt de motor er mee door vermoedelijk vervuilde diesel.

Wanneer de reddingboot Watersport arriveert heeft de Rien Verloop reeds sleepverbinding gemaakt met de sloep en sleept haar richting de compagnieshaven. Daar dit prima verloopt blijft de Watersport op afstand stand-by. Eenmaal aangekomen in de haven word het geheel netjes afgemeerd en de opvarenden de weg gewezen richting de jachtservice. Na hartelijk te zijn bedankt keren de reddingboten retour station.
 

Bron: KNRM Enkhuizen | Datum van publicatie: 04-04-2010

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

KNRM  IJsselmeer 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via